Ministrul Sanatatii: Medicina de urgenta in Romania este la nivelul de top

04/09/2019
Ministrul Sanatatii: Medicina de urgenta in Romania este la nivelul de top

Ministrul Sanatatii: Medicina de urgenta in Romania este la nivelul de top

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-medicina-de-urgenta-in-romania-este-la-nivelul-de-top/

Medicina de urgenta in Romania este la nivel de top intre specialitatile medicale, insa trebuie sprijinita, spune Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

“Despre medicina de urgenta se vorbeste in fel si chip. Unii sunt de parere ca se asteapta mult si e greu, altii sunt de parere ca pacientii se prezinta chiar daca nu au simptome care ar impune prezentarea in urgenta. Dar cred ca suntem cu totii de acord ca medicina de urgenta in Romania este la nivelul de top dintre specialitatile medicale (…), dar avem nevoie de sprijin”, a declarat Sorina Pintea, conform Agerpres.

Potrivit demnitarului, pregatirea resursei umane din sistemul medical este foarte importanta nu numai in domeniul urgentelor, ci in toate domeniile si ca in sistemul medical exista protocoale si proceduri care trebuie respectate.

“Ajungem din nou la ceea ce spun de foarte multa vreme. Avem protocoale, avem proceduri, important e sa le respectam. Si important e sa avem si mijloace coercitive”, a mai mai precizat ministrul.

Continut educational:

De asemenea, ea a mai adaugat ca pasii pe care Romania i-a facut in ultimii doi ani in domeniu sunt extraordinar de importanti pentru ceea ce va urma in viitor.

“Am inceput in 2018 cu majorarea salariilor, lucru esential, anul acesta am continuat cu dotarea spitalelor si din aceasta toamna vom vedea foarte multe rezultate. Anul viitor va fi anul programelor nationale. Toate acestea, concomitent cu pregatirea resursei umane, dar este foarte important sa vrem. Pentru ca sistemul suntem noi”, a mai afirmat ministrul Sanatatii, conform sursei citate.

Etichete: medicina de urgenta romania, urgenta medicala, medici urgenta

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Constantin says:

    Serios?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: