Ministrul Sanatatii: Legea vaccinarii trebuie sa reprezinte o prioritate

24/04/2018

Ministrul Sanatatii: Legea vaccinarii trebuie sa reprezinte o prioritate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-legea-vaccinarii-trebuie-sa-reprezinte-o-prioritate/


Legea vaccinarii trebuie sa reprezinte o prioritate, a afirmat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, care considera ca nu s-au facut campanii “suficient de agresive” pentru a putea convinge parintii sa se informeze despre beneficiile vaccinarii.

“Legea vaccinarii trebuie sa reprezinte o prioritate pentru noi. Avem nevoie de un cadru legislativ pentru binele copiilor nostri. Decizia parintilor cu privire la vaccinarea copiilor trebuie sa fie luata in urma informarii, in mod responsabil. Sa nu uitam ca prin vaccinare au fost eradicate multe boli si, datorita vaccinurilor, astazi, nu mai avem poliomielita sau alte afectiuni care ne mutilau sau chiar omorau copiii. Cred ca nu s-au facut campanii suficient de agresive pentru a putea convinge parintii sa se informeze despre beneficiile vaccinarii. Pana la aparitia unui cadru legal, intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila”, a transmis ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, potrivit unui comunicat de presa.

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana saptamana trecuta este 12.368, dintre care 49 de decese.

Continut educational:

Conform comunicatului, in prezent, la nivel national, se inregistreaza o scadere dramatica a acoperirii vaccinale la vaccinurile incluse in cadrul Calendarului National de Vaccinare, care se situeaza sub limita de 95% recomandata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga