Ministrul Sanatatii: Legea vaccinarii trebuie sa reprezinte o prioritate

24/04/2018


Legea vaccinarii trebuie sa reprezinte o prioritate, a afirmat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, care considera ca nu s-au facut campanii “suficient de agresive” pentru a putea convinge parintii sa se informeze despre beneficiile vaccinarii.

“Legea vaccinarii trebuie sa reprezinte o prioritate pentru noi. Avem nevoie de un cadru legislativ pentru binele copiilor nostri. Decizia parintilor cu privire la vaccinarea copiilor trebuie sa fie luata in urma informarii, in mod responsabil. Sa nu uitam ca prin vaccinare au fost eradicate multe boli si, datorita vaccinurilor, astazi, nu mai avem poliomielita sau alte afectiuni care ne mutilau sau chiar omorau copiii. Cred ca nu s-au facut campanii suficient de agresive pentru a putea convinge parintii sa se informeze despre beneficiile vaccinarii. Pana la aparitia unui cadru legal, intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila”, a transmis ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, potrivit unui comunicat de presa.

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana saptamana trecuta este 12.368, dintre care 49 de decese.

Continut educational:

Conform comunicatului, in prezent, la nivel national, se inregistreaza o scadere dramatica a acoperirii vaccinale la vaccinurile incluse in cadrul Calendarului National de Vaccinare, care se situeaza sub limita de 95% recomandata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Bilantul deceselor cauzate de gripa a ajuns la 27

Alexandru Rafila: In momentul de fata, avem, practic, o circulatie a virusurilor de tip A – H1N1 si H3N2

WhatsApp restrictioneaza distribuirea de mesaje pentru a combate dezinformarea

Ministrul Sanatatii: Nu suntem foarte departe de declararea epidemiei de gripa

14 decese din cauza gripei/ Pintea: Rata de vaccinare este foarte mica