Ministrul Sanatatii: Incidenta cazurilor de rujeola a scazut foarte mult

12/11/2018

Ministrul Sanatatii: Incidenta cazurilor de rujeola a scazut foarte mult

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-incidenta-cazurilor-de-rujeola-a-scazut-foarte-mult/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a precizat luni ca numarul cazurilor de rujeola a scazut foarte mult iar Romania nu se mai afla pe primul loc in Europa in ceea ce priveste incidenta acestei boli.

“Incidenta cazurilor de rujeola a scazut, a scazut foarte mult. Astfel incat nu mai suntem pe acel rusinos prim loc in Europa. Am ajuns de la 100 – 120 de cazuri pe saptamana la 12 – 18 cazuri, 20, ceea ce spun eu ca este un progres remarcabil. (…) Saptamanal, numarul de cazuri scade. Ne-am asteptat la o crestere odata cu inceperea scolii, dar nu a fost asa. Nu a crescut drastic (numarul de cazuri de rujeola – n.r.)”, a declarat Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

 Demnitarul a adaugat ca rata vaccinarii a crescut mult in Romania.

Continut educational:

“Eu sunt pro vaccinare, dar pentru obligativitatea informarii. Rata vaccinarii a crescut mult in Romania. (…) Mai exista probleme in aprovizionarea cu vaccinuri, generate nu neaparat de birocratie, de contestatiile care s-au facut la licitatiile publicate de Ministerul Sanatatii. Am convingerea ca se vor incheia curand, astfel incat sa nu mai avem probleme cu vaccinul DTPa si Tetravalent. Anumite doze de la vaccinul Tetravalent au expirat, acestea urmeaza sa fie inlocuite de catre producator, conform contractului, in maximum doua saptamani vor inlocui aceste doze. (…) Sportul acesta al contestatiilor este interminabil”, a mai precizat ministrul Sanatatii conform sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

S-a descoperit o metoda prin care se poate bloca multiplicarea SARS-CoV-2

Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19