Ministrul Sanatatii: Este absolut necesar sa incurajam pregatirea resursei umane

12/03/2019

Ministrul Sanatatii: Este absolut necesar sa incurajam pregatirea resursei umane

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-este-absolut-necesar-sa-incurajam-pregatirea-resursei-umane/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca Ministerul Sanatatii va investi in aparatura medicala si ca absolut necesar este sa fie incurajata si pregatirea resursei umane.

Potrivit unui comunicat de presa, demnitarul a participat la conferinta de lansare a proiectului ‘Da o sansa vietii – Program national de ingrijire a gravidei si copilului’, prilej cu care a fost lansata prima etapa a acestui proiect, prin intermediul caruia se asigura sprijinul necesar pentru derularea programelor de ingrijire ale mamei si copilului.

Conform sursei citate, in aceasta etapa, vor fi organizate workshop-uri la nivelul celor opt regiuni, cu reprezentantii spitalelor care au in structura sectii sau compartimente de obstetrica-ginecologie, pentru a fi stabilita metodologia de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce prenatal si procedurile de lucru care vor fi implementate in etapa a II-a proiectului.

“Asa cum deja am declarat, anul acesta va fi finalizata licitatia demarata in 2018 pentru achizitia a 1.000 de incubatoare pentru dotarea tuturor unitatilor sanitare din Romania care au in structura maternitati. De asemenea, va continua dotarea cu aparatura imagistica de inalta performanta a sectiilor de neonatologie si ginecologie. Investim in aparatura medicala, insa este absolut necesar sa incurajam pregatirea resursei umane, sa investim in specialisti, pentru ca doar asa vom reusi sa imbunatatim serviciile acordate gravidelor si copiilor”, a declarat Sorina Pintea in comunicatul MS.

Continut educational:

De asemenea, in aceasta etapa a proiectului, se vor dezvolta, la nivel national, ghiduri de interventie, informare, educare, nediscriminare si constientizare in randul femeilor privind importanta controalelor medicale prenatale.

Proiectul nou lansat este finantat prin Programul Operational Capital Uman, cod apel ‘POCU 4.9’ si are ca scop cresterea numarului de persoane care beneficiaza de programe de sanatate si de servicii orientate catre preventie, depistare precoce (screening), diagnostic si tratament precoce pentru principalele patologii in toate cele 8 regiuni ale tarii.

Etichete: pintea, aparatura medicala, pregatire personal medical

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune introducerea unui program national de promovare a donarii de sange

Compania Novavax spune ca vaccinul sau anti-Covid are o eficienta de peste 90% impotriva noilor tulpini

Posturile de directori DSP vor fi scoase la concurs in lunile urmatoare

Situatiile in care EMA nu recomanda administrarea vaccinului anti-Covid-19 AstraZeneca

Platforma de second opinion, pentru pacienti si medici, in cazul bolilor interstitiale pulmonare