Ministrul Sanatatii despre vaccinul anti-Covid: Daca ajuta, ma vaccinez public

07/12/2020
Ministrul Sanatatii despre vaccinul anti-Covid: Daca ajuta, ma vaccinez public

Ministrul Sanatatii despre vaccinul anti-Covid: Daca ajuta, ma vaccinez public

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-despre-vaccinul-anti-covid-daca-ajuta-ma-vaccinez-public/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca se va vaccina in mod public impotriva noului coronavirus daca asta va ajuta la convingerea oamenilor ca vaccinul este unul sigur. El a subliniat ca desi a fost realizat destul de repede, testele au fost facute pe esantioane mari de populatie si au dat rezultate bune.

Totodata, el a adaugat ca ‘aceste transe de vaccin care vin la nivelul Comisiei Europene sunt impartite echitabil tuturor statelor membre’ ale UE.

Continut educational:

“Nu putem sa ne imunizam decat prin boala sau facand acest vaccin. Acest vaccin, chiar daca a fost elaborat destul de repede, are si siguranta. Suntem dupa ani de zile de cercetari in aceasta stiinta a vaccinurilor. Evaluarea s-a facut pe esantioane mari populationale, pe esantioane care au cuprins si pacienti cu comorbiditati. Evaluarea de faza III ne-a aratat ca au eficacitate de 95 – 97%”, a spus ministrul Sanatatii la Antena 3, citat si de Agerpres.

In opinia sa, ‘pana spre vara vom mai avea prezenta acestui virus’.

De asemenea, demnitarul a facut referiri si la perioada sarbatorilor de iarna, reafirmand ca nu va exista un lockdown.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccinare impotriva coronavirus, nelu tataru

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: