Ministrul Sanatatii: Am stabilit un mecanism care sa-i motiveze pe medicii de familie

13/01/2021

Ministrul Sanatatii: Am stabilit un mecanism care sa-i motiveze pe medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-am-stabilit-un-mecanism-care-sa-i-motiveze-pe-medicii-de-familie/

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a precizat ca medicii de familie vor avea un rol foarte important in campania de vaccinare.

“Am stabilit un mecanism care sa-i motiveze pe medicii de familie sa faca ceea ce fac cel mai bine, si anume, sa-i informeze pe pacienti, sa-i contacteze si sa le vorbeasca despre posibilitatea de a se programa pentru vaccinare si, sigur, sa-i ajute, daca mai au nevoie, cu orice fel de informatie, inainte si dupa vaccinare. E foarte important si pentru acest proces va exista, de asemenea, o plata care o sa functioneze simplu, prin casele de asigurari de sanatate”, a declarat Vlad Voiculescu la B1TV, citat si de Agerpres.

De asemenea, el a afirmat ca va fi stabilit un mecanism de plata pentru personalul medical implicat in vaccinarea populatiei.

“Este absolut necesar ca regulile sa fie clare si inclusiv mecanismele de plata pentru personalul vaccinator sa fie clare, sa fie bine comunicate si sa fie motivante. Este si motivul pentru care in ordonanta de urgenta despre care se tot vorbeste exista un mecanism de plata pentru personalul medical si vom avea grija aici, pentru ca am auzit ca in unele centre se fac deja liste pe prietenii si e o oarecare concurenta intre cei care ar putea sa vaccineze”, a mai precizat ministrul Sanatatii, care a adaugat ca se va avea grija “sa existe o oarecare echitate intre cei dintr-un spital sau medicii de familie care vor sa contribuie la asta”.

Etichete: campanie de vaccinare anti-covid, rolul medicilor de familie vaccinarea anti-covid, vlad voiculescu

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. dr.Alexandru Doru says:

    Avem stocuri mari de vaccin antigripal care nu vrea sa il mai faca pacientii pt.il vorpe cel pt.covid.guvernare de rahat.Hai sa ne facem ca vaccinam si avem mare grijade populatie si nici macar nu luati pulsul sa vedeti cum gandeste aceasta populatie.

  2. Paldu Ghiorghe-Ion says:

    Buna ziua! Sunt medic de familie din 1999, in acelasi loc, Soimi, Bihor.
    De aproape UN AN se tot vehiculeaza, mai ales de politicienii nostri iubiti si IUBITORI de oameni DOAR LA ALEGERI, de LINI INTAI, linia X, Y. Tipic romanesc, fara strategie normala si logica in timp”‘de pace”” si cu carpeli si POMENI ELECTORALE in situatii de criza+facilitati unora(inclusiv colegi medici) si uitare acordata altora-medicin de familie. Timp de un an au aparut nenumarati cunoascatori medicali care au realizat tabloul actual din Romania:aproape 50% din populatie, mai ales din mediul rural, nu crede ca exista pandemia, deci la ce ar mai fi bun vaccinul ? Media dezinformeaza constant populatia, apar tot felul de bazaconii extraterestre spuse de unii si de altii. Autoritatile publice locale nu misca un deget, vor bani in plus pentru actiunea de vaccinare, cand cu putin timp in urma se bateau cu pumnul in piept ca vor face ca “sistemul de sanatate sa fie cel putin ca in Germania”. Acum se coalizeaza toti PARAZITII DIN PRIMARII ca sa mai primeasca bani, nu sunt suficiente TAXELE SI IMPOZITELE PLATITE DE FRAIERII DE ROMANI CA POLITICIENII SI PRIMARII SA PRIMEASCA SALARII DE TOP, PENSII CA IN ELVETIA, SI SA FURE CAT POT MAI MULT. Este rusinos si nu se spune nimic de catre nimeni, daca unora le este bine de ce sa ne mai intereseze de altii, doar alegerile au trecut, de fraierit am fost din nou fraieriti pentru 4 ani. Sper doar ca adevaratii profesionisti, din toate domeniile, sa plece din Romania si sa ramana doar politicienii si primarii. Pacat de Romania-o tara superba dar locuita de politicieni de NIMIC!! Va multumesc.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial