Ministrul Sanatatii: Am stabilit un mecanism care sa-i motiveze pe medicii de familie

13/01/2021

Ministrul Sanatatii: Am stabilit un mecanism care sa-i motiveze pe medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-am-stabilit-un-mecanism-care-sa-i-motiveze-pe-medicii-de-familie/

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a precizat ca medicii de familie vor avea un rol foarte important in campania de vaccinare.

“Am stabilit un mecanism care sa-i motiveze pe medicii de familie sa faca ceea ce fac cel mai bine, si anume, sa-i informeze pe pacienti, sa-i contacteze si sa le vorbeasca despre posibilitatea de a se programa pentru vaccinare si, sigur, sa-i ajute, daca mai au nevoie, cu orice fel de informatie, inainte si dupa vaccinare. E foarte important si pentru acest proces va exista, de asemenea, o plata care o sa functioneze simplu, prin casele de asigurari de sanatate”, a declarat Vlad Voiculescu la B1TV, citat si de Agerpres.

De asemenea, el a afirmat ca va fi stabilit un mecanism de plata pentru personalul medical implicat in vaccinarea populatiei.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 4 EMC:

Bolile meningococice

“Este absolut necesar ca regulile sa fie clare si inclusiv mecanismele de plata pentru personalul vaccinator sa fie clare, sa fie bine comunicate si sa fie motivante. Este si motivul pentru care in ordonanta de urgenta despre care se tot vorbeste exista un mecanism de plata pentru personalul medical si vom avea grija aici, pentru ca am auzit ca in unele centre se fac deja liste pe prietenii si e o oarecare concurenta intre cei care ar putea sa vaccineze”, a mai precizat ministrul Sanatatii, care a adaugat ca se va avea grija “sa existe o oarecare echitate intre cei dintr-un spital sau medicii de familie care vor sa contribuie la asta”.

Etichete: campanie de vaccinare anti-covid, rolul medicilor de familie vaccinarea anti-covid, vlad voiculescu

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Doua mutatii noi ale coronavirsului SARS-CoV-2 descoperite in SUA

Studiu: Covid-19 ar putea evolua intr-o boală sezoniera

INSP: Peste 30.500 de cazuri de infectii respiratorii acute in ultima saptamana de raportare

Ministrul Sanatatii: In Romania se administreaza 6 doze de vaccin anti-Covid dintr-un flacon

Klaus Iohannis s-a vaccinat impotriva Covid-19: Acest vaccin este sigur, eficient si recomand tuturor vaccinarea