Ministrul Sanatatii a facut precizari despre problema medicamentelor pentru persoanele cu HIV/SIDA

22/11/2018
Ministrul Sanatatii a facut precizari despre problema medicamentelor pentru persoanele cu HIV/SIDA

Ministrul Sanatatii a facut precizari despre problema medicamentelor pentru persoanele cu HIV/SIDA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-a-facut-precizari-despre-problema-medicamentelor-pentru-persoanele-cu-hivsida/

O strategie referitoare la persoanele cu HIV/SIDA va fi prezentata vineri de catre reprezentantii Agentiei Nationale de Programe si ai Ministerului Sanatatii, a anuntat ministrul Sorina Pintea.

“Strategia este in dezbatere in acest moment la Ministerul Sanatatii. Din punctul nostru de vedere, lucrurile s-au incheiat. Exista diverse probleme ridicate de asociatiile de pacienti, probleme care nu se pot rezolva in cadrul Ministerului Sanatatii. Eu am propus sa negociem ultimele detalii legate de aceasta strategie, iar celelalte lucruri sa fie discutate punctual. (…) Motivele pentru care stam in loc nu sunt, din punctul meu de vedere, normale. Eu am dat termen celor din Agentia Nationala de Programe si celor din Ministerul Sanatatii ziua de vineri sa o prezinte si imi asum, in calitate de ministru, sa public pe transparenta decizionala aceasta strategie, astfel incat sa putem sa incepem sa lucram”, a declarat ministrul Sanatatii, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Intrebata cum comenteaza demersul a 13 organizatii neguvernamentale din Romania si Europa care au trimis premierului Viorica Dancila o scrisoare deschisa, prin care atrag atentia asupra lipsei de medicatie pentru persoanele cu HIV/SIDA, Sorina Pintea a aratat ca probleme exista si din cauza furnizorilor de medicamente, dar si din cauza spitalelor care gestioneaza astfel de programe, relateaza si Agerpres.

Reamintim ca mai multe organizatii neguvernamentale din Romania si Europa au trimis premierului Viorica Dancila o scrisoare deschisa, prin care atrag atentia asupra lipsei de medicatie pentru persoanele cu HIV/SIDA.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: