Organizatiile din Romania si Europa atrag atentia asupra lipsei de medicamente pentru persoanele cu HIV/SIDA

22/11/2018

Organizatiile din Romania si Europa atrag atentia asupra lipsei de medicamente pentru persoanele cu HIV/SIDA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/organizatiile-din-romania-si-europa-atrag-atentia-asupra-lipsei-de-medicamente-pentru-persoanele-cu-hivsida/

Mai multe organizatii neguvernamentale din Romania si Europa au trimis premierului Dancila o scrisoare deschisa pentru a atrage atentia asupra lipsei de medicatie pentru pacientii cu HIV/SIDA.

“La mai putin de doua luni distanta de preluarea Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, stocurile de medicamente utilizate in tratarea persoanelor care traiesc cu HIV sunt extrem de scazute si risca sa nu asigure necesarul de tratament pentru cei peste 20.000 de pacienti’, potrivit unui comunicat de presa.

Totodata, cele 13 ONG-uri reclama lipsa unui mecanism intersectorial si interministerial de coordonare in acest domeniu si solicita reinstituirea Comisiei Nationale HIV/SIDA, respectiv adoptarea in regim de urgenta a Planului National care sa permita finantarea activitatilor de prevenire si combatere a HIV/SIDA.

Continut educational:

De altfel, semnatarii scrisorii spun ca rezervele de medicatie in mai multe spitale din tara sunt deja epuizate, cu toate eforturile Ministerului Sanatatii din ultimele luni de a gestiona situatia.

In comunicatul mentionat se mai precizeaza ca Romania nu mai are de zece ani o Strategie Nationala HIV si o Strategie Nationala privind Sanatatea si Drepturile Sexuale si Reproductive.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Legea privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost votata de Camera Deputatilor

EMA: Zece noi tratamente pe piata UE | 76 de medicamente aprobate in 2020

Conducerea Spitalului de Pediatrie Sibiu: Ar trebui gasita o modalitate de a testa pacientii fara a-i interna

Ziua internationala a osteoporozei | Osteoporoza reduce semnificativ calitatea vietii pacientului

Raportul Corpului de control al premierului dupa verificarile de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti