Ministrul Muncii: Vom avea un sistem medical platit mai adecvat

10/08/2016

Ministrul Muncii: Vom avea un sistem medical platit mai adecvat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-muncii-vom-avea-un-sistem-medical-platit-mai-adecvat/

MEDICI-TINERI-2016Dragos Pislaru, Ministrul Muncii, a declarat ca dupa data de 1 octombrie salarizarea in sistemul medical va fi ”mai aproape de principiile acestei profesii”.
“Discutam aici de echitate in sistemul sanitar. Ordonanta 20, pe langa cresterea salariilor, mai ales pentru zona de rezidenti si la baza, a reasezat niste inechitati care erau de neinteles in acest sistem. Completam acum prin aceasta masura pe care am agreat-o impreuna (…) prin a aduce si garzile la un nivel corect de remunerarea. Eu cred ca dupa 1 octombrie, fara sa avem pretentia ca putem sa ne comparam cu Vestul Europei, vom avea un sistem medical platit mai adecvat, mai aproape de principiile aceste profesii. Cred ca este un mesaj important care insa la randul sau are o asteptare si anume sa vedem o reforma a sistemului de sanatate, sa vedem practic raspunsul in zona sistemului si eliminarea risipei, eficientizarea acestui sistem”, a firmat Ministrul Dragos Pislaru, conform Agerpres.

El a amai precizat ca la sfarsitul lunii august – inceputul lunii septembrie vor avea loc primele “sub-consultari” pe Legea salarizarii unitare.

“Personalul administrativ, mai ales functiile comune care nu sunt in domeniul medical, sunt si din invatamant si din administratia publica, vor fi tratate in Legea salarizarii unitare si va exista o familie intreaga ocupationala care va fi reasezata dupa aceste principii de echivalare pe care le-am avut in Legea 284 si care nu au fost aplicate niciodata”, a mai explicat el, potrivit sursei citate.

 Atunci cand a fost intrebat despre buget, Ministrul Muncii a spus ca a propus un buget multianual de 4-5 ani, si prin urmare va fi un proces etapizat.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului