Ministrul Banicioiu despre angajarile din Sanatate din acest an

17/03/2015

Ministrul Banicioiu despre angajarile din Sanatate din acest an

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-banicioiu-despre-angajarile-din-sanatate-din-acest/

ministerul sanatatii-nouConform Ministrului Sanatatii, deficitul foarte mare de personal medical la nivel national nu poate fi acoperit in cateva luni si nici intr-un an. De aceea, oficialul spune ca frecventa angajarilor in sistemul medical va fi cel putin la nivelul de anul trecut.

“Deblocarea posturilor ramane in continuare, cu incercarea de a ne incadra in bugetele pe care unitatile medicale le vor contracta cu casele de asigurari. In cele patru luni de deblocare de la finalul anului trecut, au fost deblocate 4.000 de posturi. Frecventa angajarilor va fi cel putin la nivelul de anul trecut”, a declarat Nicolae Banicioiu.

Deficitul din sistemul de sanatate este unul mare atat privind personalul medical, cat mai ales medicii.

“Este o situatie nationala, din pacate. Nu mai este o problema de blocare a posturilor, se pot angaja medicii, exista si fonduri de angajare. Problema este sa gasim medicii. Noi acum in Comitetul tehnic interministerial intre Ministerul de Interne, Ministerul Sanatatii, chiar am discutat aceste aspecte si unitatile de primiri urgente au prioritate impreuna cu serviciile de ambulanta la angajari in limita, bineinteles, a bugetului, care sper sa avem un plan sa crestem bugetul pentru personal sa se poata angaja in plus”, a declarat si Raed Arafat, secretar de stat in MAI.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: