Ministerul Sanatatii va face un inventar al institutiilor din subordine

28/09/2022

Ministerul Sanatatii va face un inventar al institutiilor din subordine

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-va-face-un-inventar-al-institutiilor-din-subordine/

Dupa ce a precizat ca serviciile de medicina de urgenta trebuie profesionalizate, iar ambulatoriile de specialitate si medicina de familie dezvoltate, ministrul Alexandru Rafila a facut referiri si directiile de sanatate publica. In opinia demnitarului, si acestea ar trebui intarite si profesionalizate.

“Putina lume a inteles cu ce se ocupa sanatatea publica. A inteles in pandemie. (…) Sper sa existe o memorie suficienta incat sa putem sa lucram la intarirea directiilor de sanatate publica si (…) la profesionalizarea lor. Din pacate, ne gasim intr-o situatie in care, din cauza statutului de functionari publici, cei care conduc aceste institutii ale Ministerului Sanatatii in teritoriu de multe ori nu sunt medici. Nu putem sa ii aducem din cauza constrangerilor legate de venituri si lucrul acesta incercam sa il schimbam. Nu este foarte simplu de schimbat, dar eu cred ca este necesar. Zona aceasta (…) poate sa faca diferenta in situatii de criza majora, fie ca ne referim la pandemii, fie ca ne referim la criza unor refugiati, conflicte, la lucruri de genul acesta care necesita un alt tip de organizare si un alt tip de abordare, dincolo de asistenta medicala spitaliceasca sau de alt tip care este acordata in mod obisnuit”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Totodata, ministrul a anuntat ca se face un inventar al institutiilor din subordinea Ministerului Sanatatii pentru realizarea unui plan pe termen mediu privind reabilitarea si dotarea acestora.

“Apropo de investitii, daca o sa va uitati la multe dintre spitalele care sunt la autoritatile locale, ele arata mult mai bine decat unele dintre spitalele care sunt in subordinea Ministerului Sanatatii, pentru ca a existat o preocupare a comunitatii, a celor care au responsabilitatea unei anumite comunitati, sa investeasca. Au avut viziune, au avut perseverenta, resurse si spitalele, de multe ori, in unele judete, chiar in unele orase arata foarte bine. (…) Ministerul Sanatatii are aproape 70 de institutii, in momentul de fata, in subordine si pentru prima data dupa mult timp, va spun lucrul acesta in premiera: facem un inventar al acestor institutii din punct de vedere al infrastructurii cladirilor, renovarilor sau reabilitarilor care au avut loc in ultimii 30 de ani de ani, dotarilor. Facem un inventar pentru ca trebuie sa facem si aici la Ministerul Sanatatii un plan pe un termen mediu incat sa putem sa le reparam reabilitam si sa le dotam intr-un mod as spune adaptat nevoilor”, a mai afirmat ministrul Sanattaii, potrivit sursei citate.

 

Etichete: DSP, institutii in subordinea ministerului sanatatii

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: