Rafila: Profesionistii din medicina de urgenta trebuie sa ofere cat mai rapid servicii oamenilor

28/09/2022
Rafila: Profesionistii din medicina de urgenta trebuie sa ofere cat mai rapid servicii oamenilor

Rafila: Profesionistii din medicina de urgenta trebuie sa ofere cat mai rapid servicii oamenilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-profesionistii-din-medicina-de-urgenta-trebuie-sa-ofere-cat-mai-rapid-servicii-oamenilor/

Serviciile de medicina de urgenta trebuie profesionalizate, iar ambulatoriile de specialitate si medicina de familie dezvoltate, a precizat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Daca o sa continuam cu actuala politica de concentrare a atentiei exclusiv pe serviciile medicale spitalicesti, in cativa ani sistemul de sanatate din Romania probabil ca nu va mai fi sustenabil pentru ca, in mod evident, nevoia de servicii medicale este in crestere si trebuie sa poti sa ai un mecanism prin care sa apropii aceste servicii medicale de cetateni si sa poti sa controlezi costurile. Cred ca lucrul acesta se poate face prin dezvoltarea unor servicii ambulatorii de specialitate de buna calitate si prin dezvoltarea medicinei de familie. (…) Noi avem o discutie permanenta legata inclusiv de serviciile de medicina de urgenta in aceasta perioada. Opinia mea in continuare este ca trebuie profesionalizate”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Potrivit demnitarului, ar trebui incetinit fluxul catre unitatile de primiri urgente, iar oamenilor sa li se ofere servicii medicale cat mai apropiate de locuintele lor, asta intr-un interval foarte scurt.

“Profesionistii din medicina de urgenta, fie ca lucreaza la unitatile de primiri urgenta, fie ca lucreaza in zona de ambulanta, trebuie sa ofere cat mai rapid servicii medicalizate oamenilor, iar acest flux accelerat catre unitatile de primiri urgenta ar trebui sa il incetinim si sa putem sa oferim oamenilor servicii cat mai apropiate de locuinta lor si la un interval de timp cat mai scurt atunci cand ei au nevoie, inclusiv in weekend sau chiar noaptea. Ne gandim la o astfel de strategie care ar trebuie sa fie continuata pentru ca oamenii sunt pentru un timp mai lung sau mai scurt la Ministerul Sanatatii, dar o astfel de politica trebuie sa fie o politica a Romaniei si care ar trebuie sa fie continuata”, a mai afirmat Rafila, potrivit sursei citate.

Etichete: medicina de urgenta, servicii medicale, rafila

 

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: