Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul posturilor la DSP-uri cu 1000 | Alte 1000 la Ambulanta

31/03/2020
Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul posturilor la DSP-uri cu 1000 | Alte 1000 la Ambulanta

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul posturilor la DSP-uri cu 1000 | Alte 1000 la Ambulanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-suplimenteaza-numarul-posturilor-la-dsp-uri-cu-1000-alte-1000-la-ambulanta/

La propunearea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat Hotararea pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii.

Conform actului normativ, pe o perioada determinata de 6 luni, numarul maxim de posturi din cadrul directiilor de sanatate publica si serviciilor de ambulanta se suplimenteaza cu 2000 posturi.

Este vorba despre un numar de:

a) 1000 de posturi pentru directiile de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti;
b) 1000 de posturi pentru serviciile de ambulanta judetene si Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov.

“Masura este necesara avand in vedere evolutia situatiei epidemiologice determinata de raspandirea coronavirusului pe teritoriul Romaniei, precum si declararea pandemiei de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii la data de 10.03.2020. Evaluarea riscului de sanatate publica pentru perioada imediat urmatoare indica o crestere a numarului activitatilor de supraveghere activa, depistare timpurie, izolare si tratare a cazurilor COVID 19 pozitive, de urmarire a contactelor si prevenire a raspandirii continue a infectiei care impune nevoia de suplimentare a personalului implicat in aceste activitati”, se precizeaza intr-un comunicat al Mimisterului Sanatatii.

In situatia actuala, echipajele operative ale serviciilor de ambulanta sunt implicate atat in transportul pacientilor confirmati cu COVID-19, cat si in recoltarea probelor de la persoanele aflate in carantina sau izolare la domiciliu.

“De asemenea, personalul directiilor de sanatate publica asigura triajul epidemiologic din punctele de trecere a frontierei, monitorizeaza persoanele aflate in auto-izolare la domiciliu, monitorizeaza persoanele aflate in carantina, recolteaza probe in teren de la persoanele care corespund definitiei de caz pentru testare COVID-19.”, mai scrie in comunicatul MS.

In prezent, numarul de posturi alocat si repartizat integral prin ordin de ministru pentru directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti este de 3862, iar pentru serviciile de ambulanta judetene si Serviciul de ambulanta Bucuresti-Ilfov este de 11733 posturi.

Etichete: hotarare MS, posturi DSP, directiile de sanatate publica, posturi ambulanta

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: