Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul posturilor la DSP-uri cu 1000 | Alte 1000 la Ambulanta

31/03/2020

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul posturilor la DSP-uri cu 1000 | Alte 1000 la Ambulanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-suplimenteaza-numarul-posturilor-la-dsp-uri-cu-1000-alte-1000-la-ambulanta/

La propunearea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat Hotararea pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii.

Conform actului normativ, pe o perioada determinata de 6 luni, numarul maxim de posturi din cadrul directiilor de sanatate publica si serviciilor de ambulanta se suplimenteaza cu 2000 posturi.

Este vorba despre un numar de:

a) 1000 de posturi pentru directiile de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti;
b) 1000 de posturi pentru serviciile de ambulanta judetene si Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov.

“Masura este necesara avand in vedere evolutia situatiei epidemiologice determinata de raspandirea coronavirusului pe teritoriul Romaniei, precum si declararea pandemiei de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii la data de 10.03.2020. Evaluarea riscului de sanatate publica pentru perioada imediat urmatoare indica o crestere a numarului activitatilor de supraveghere activa, depistare timpurie, izolare si tratare a cazurilor COVID 19 pozitive, de urmarire a contactelor si prevenire a raspandirii continue a infectiei care impune nevoia de suplimentare a personalului implicat in aceste activitati”, se precizeaza intr-un comunicat al Mimisterului Sanatatii.

In situatia actuala, echipajele operative ale serviciilor de ambulanta sunt implicate atat in transportul pacientilor confirmati cu COVID-19, cat si in recoltarea probelor de la persoanele aflate in carantina sau izolare la domiciliu.

Continut educational:

“De asemenea, personalul directiilor de sanatate publica asigura triajul epidemiologic din punctele de trecere a frontierei, monitorizeaza persoanele aflate in auto-izolare la domiciliu, monitorizeaza persoanele aflate in carantina, recolteaza probe in teren de la persoanele care corespund definitiei de caz pentru testare COVID-19.”, mai scrie in comunicatul MS.

In prezent, numarul de posturi alocat si repartizat integral prin ordin de ministru pentru directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti este de 3862, iar pentru serviciile de ambulanta judetene si Serviciul de ambulanta Bucuresti-Ilfov este de 11733 posturi.

Etichete: hotarare MS, posturi DSP, directiile de sanatate publica, posturi ambulanta

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Personalul de pe ambulanta va protesta la nivel national daca premierul Orban nu invita sindicatele la discutii

Comisarul european pentru sanatate solicita statelor UE sa impuna restrictii pentru combaterea pandemiei

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita.

Creste numarul cazurilor de infectii respiratorii acute | Un caz confirmat de gripa

Tataru: Romania este pregatita sa primeasca doua tipuri de vaccin anti-Covid