Ministerul Sanatatii si patronatele au discutat astazi legea Sanatatii

08/02/2012

Ministerul Sanatatii si patronatele au discutat astazi legea Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-si-patronatele-au-discutat-astazi-legea-sanatatii/

Reprezentantii Ministerului Sanatatii s-au intalnit cu reprezentantii confederatiilor patronale reprezentantive la nivel national. Dintre acestea insa, doar membrii UGIR au luat parte la discutiile pe marginea elaborarii noului proiect de act normativ.

“Prin noua lege, vrem sa stabilim care va fi raportul dintre raspunderea individului pentru Sanatate si cea a statului”, au declarat oficialii MS.

Conform unui comunicat de presa, reprezentantii patronatelor si-au arata disponibilitatea de a participa la grupurile de lucru care se vor organiza pentru elaborarea noii legislatii din domeniul sanitar si au apreciat transparenta autoritatilor in noul demers.

De altfe, reprezentantii UGIR au fost interesati de elaborarea pachetului de servicii de baza si de modul in care va fi colectat si gestionat Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate. In opinia lor, FNUASS at trebui sa ramana independent fata de bugetul consolidat al statului.

Totodata, a fost adusa in discutie taxa de viciu, propunerea fiind ca valoarea ei sa ramana la acelasi nivel ca in prezent.

Alte teme de interes dezbatute au fost cele care privesc forma de organizare a sistemului asigurarilor sociale de sanatate.

Dezbaterile pe tema elaborarii proiectului de act normativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar vor continua, conform calendarului de consultari.

Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro

Autor: Pagina Medicala

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: