Ministerul Sanatatii recomanda parintilor sa solicite medicului de familie vaccinarea copiilor

05/10/2020

Ministerul Sanatatii recomanda parintilor sa solicite medicului de familie vaccinarea copiilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-recomanda-parintilor-sa-solicite-medicului-de-familie-vaccinarea-copiilor/

Ministerul Sanatatii incurajeaza parintii sa colaboreze cu autoritatile medicale si cu medicii de familie pentru imunizarea copiilor, in cadrul Programului national de vaccinare.

“Exista o serie de boli infectioase pentru care exista solutii eficiente de prevenire, spre deosebire de infectia cu SARS-CoV-2, si este important sa le utilizam pentru a asigura sanatatea copiilor nostri”, a declarat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, intr-un comunicat transmis luni.

Ministerul Sanatatii precuieaza ca detine stocurile necesare pentru asigurarea vaccinarii impotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliommielitei, hepatitei B, etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19.

Potrivit sursei citate, cele mai multe sincope s-au inregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii imbolnavirilor prin difterie, tetanos, poliomielita si tuse convulsiva, realizandu-se in proportie de doar 22%.

Continut educational:

Aceasta vaccinare se poate realiza la varsta de 5 si 6 ani astfel incat copii sa fie pregatiti pentru intrarea in colectivitatile scolare.

De asemenea, vaccinarea ROR a fost realizata in proportie de 50%, conform datelor din luna august 2020, in conditiile in care tara noastra nu a iesit inca din epidemia de rujeola.

Ministerul Sanatatii recomanda tuturor parintilor sa solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la varsta potrivita.

Etichete: vaccinare copii, prevenire boli vaccinare, imunizare copii, vaccinare la medicul de familie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Legea privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost votata de Camera Deputatilor

EMA: Zece noi tratamente pe piata UE | 76 de medicamente aprobate in 2020

Conducerea Spitalului de Pediatrie Sibiu: Ar trebui gasita o modalitate de a testa pacientii fara a-i interna

Ziua internationala a osteoporozei | Osteoporoza reduce semnificativ calitatea vietii pacientului

Raportul Corpului de control al premierului dupa verificarile de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti