Ministerul Sanatatii recomanda continuarea vaccinarii antigripale si in luna ianuarie

18/01/2018

Ministerul Sanatatii recomanda continuarea vaccinarii antigripale si in luna ianuarie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-recomanda-continuarea-vaccinarii-antigripale-si-in-luna-ianuarie/


Avand in vedere evolutia sezonului epidemic de gripa, care in acest an a debutat mai tarziu fata de sezonul din anul anterior, se recomanda continuarea vaccinarii antigripale si in luna ianuarie, mai ales pentru categoriile la risc inregistrate la medicii de familie.

Ministerul Sanatatii a solicitat, joi, directiilor de sanatate publica sa intensifice activitatea de vaccinare antigripala a persoanelor cu risc crescut de imbolnavire.

“Fac apel la medicii de familie sa continue activitatea de vaccinare, deoarece, din datele primite la Ministerul Sanatatii, au fost vaccinate peste 700 de mii de persoane, ceea ce inseamna ca mai sunt disponibile aproape 300 de mii de doze gratuite in cabinetele medicilor de familie”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

Conform sursei mentionate, in saptamana 8 – 14 ianuarie 2018, au fost inregistrate 50 de cazuri de gripa confirmate cu laboratorul.

“Exista argumente pentru continuarea vaccinarii antigripale in cursul lunii ianuarie, avand in vedere evolutia circulatiei virusurilor gripale si posibilitatea ca actualul sezon de gripa  sa se prelungeasca pana la primavara”, a declarat Alexandru Rafila, Presedintele Asociatiei Romane de Microbiologie.

Vaccinarea este cea mai sigura si eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor prin gripa , iar Ministerul Sanatatii recomanda tuturor celor care sunt in categoriile cu risc crescut de imbolnavire sa solicite vaccinul gratuit.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Oamenii de stiinta din intreaga lume si-au exprimat ingrijorarea vizavi de studiul despre hidroxiclorochina

Epidemia de rujeola din Romania a ajuns la 20.122 de cazuri

Medic pneumolog: Cele mai grave cazuri Covid-19, la pacientii cu patologii asociate

Ancheta penala in cazul unui centru de dializa din Capitala | 15 pacienti au murit de Covid-19

OMS: Europa nu trebuie sa taie cheltuielile publice pentru sanatate