Ministerul Sanatatii reafirma importanta medicilor de familie in controlul pandemiei

02/02/2022
Ministerul Sanatatii reafirma importanta medicilor de familie in controlul pandemiei

Ministerul Sanatatii reafirma importanta medicilor de familie in controlul pandemiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-reafirma-importanta-medicilor-de-familie-in-controlul-pandemiei/

Ministerul Sanatatii indeamna persoanele cu simptomatologie sugestiva pentru infectia cu SARS CoV-2 sa se adreseze cabinetelor medicilor de familie pentru testarea COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presa transmis miercuri, se reafirma importanta medicilor de familie in controlul pandemiei si face apel catre acestia sa contribuie cu responsabilitate si profesionalism la diagnosticul, tratarea si monitorizarea pacientilor cu COVID-19.

“In acest context epidemiologic dificil, cu o crestere importanta a numarului de cazuri de infectare cu SARS-COV-2, testarea in cabinetele medicilor de familie reprezinta o solutie pentru accesul facil al pacientului la diagnostic rapid, evaluare si monitorizare. Cresterea numarului de persoane testate de catre medicii de familie va scadea suprasolicitarea serviciilor de ambulanta si a directiilor de sanatate publica, unde sunt liste de asteptare lungi”, a declarat prof.univ.dr. Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, testarea pentru populatie este gratuita in cele peste 4000 de cabinete ale medicilor de familie care au incheiat contract cu casele de asigurari de sanatate.

Lista acestora este publica si se gaseste pe paginile de web ale Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, AICI.

Persoanele eligibile pentru testare sunt cele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2 care se incadreaza in metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborata de Institutul National de Sanatate Publica, publicata si actualizata periodic la adresa www.insp.gov.ro.

Medicii de familie pot testa atat persoanele inscrise in lista proprie, cat si oricare alte persoane, cu conditia ca acestea sa fie eligibile, la un interval de cel putin 48 de ore intre doua testari succesive, mai precizeaza ministerul.

Etichete: testare populatie covid-19, testare covid la medicul de familie, lista medici de familie testare covid

autor

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

 1. TITU ANDREI ANASTASIU says:

  Vreti profesionalism dar ne sufocati cu birocratia incompetentilor

 2. Caliman Roxana says:

  Suntem de acord cu testarea pacientilor in cabinetul mediculi de familie ne-am implicat si in procesul de vaccinare , este un ajutor foarte mare pentru pacientul simptomatic pt ca il identifici imediat , nu il mai pui pe drumuri , si-il izolezi de restul pacientilor.Cèea ce insa ne deranjeaza si in final ne va face sa renuntam la testarea pacientilor este faptul ca trebuie sa umblam prin farmaciii sa cumparam testele..Am fi dorit un pic de ajutor in aceasta privinta pentru ca ,chear nu mai avem timp de asa ceva. Preferam sa ne plateasca mai putin dar sa ne puna la dispozitie testele. Am cumparat deja teste de peste 1000, lei plus materialele de protectie care si alea sunt foarte scumpe din banii nostrii , stiu ca peste o luna , doua cund sunt bani i vom primii inapoi dar poate aveam nevoie de acesti bani pentru alte cheltuieli si nu pt a cumpara teste, plus ca solicitarea pentru testare este tot mai mare. Daca doriti ca medicii sa se implice mai mult in procesul de testare va rugam sa gasiti o solutie in aceasta privina , altfel si medicii care deja testeaza vor renunta .Va doresc toate cele bune si multa sanatate.

 3. adrian says:

  Tardiv mesajul, cel putin in ultimii 7 ani de cand a fost ales in functia de presedinte al Romaniei, domnul KWJ pe langa faptul ca a ignorat deliberat asistenta medicala primara din Romania, a contribuit prin inactiune la marginalizarea notiunii de medic de familie in Romania.
  Ca dovada a ceea ce am scris anterior, sta faptul ca al sau consilier de la Cotroceni este de profesie medic specialist spital, ce si a transferat dispretul si aroganta acestei categorii profesionale fata de colegii sai din medicina primara, fapt ce a condus in mod direct la discreditarea calificata a activitatii medicilor de familie din Romania, carora in nici un an nu le a adresat un singur mesaj de felicitare din partea Presedintiei Romaniie, o minima multumire de ziua medicului de familie, dar asta e.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: