Ministerul Sanatatii propune majorarea numarului de locuri la rezidentiat cu inca 300

23/11/2018

Ministerul Sanatatii propune majorarea numarului de locuri la rezidentiat cu inca 300

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-propune-majorarea-numarului-de-locuri-la-rezidentiat-cu-inca-300/

Ministerul Sanatatii a pus in dezbatere publica un proiect privind majorarea numarului de locuri la rezidentiat cu 300, respectiv de la 5.415 la 5.715.

“La concursul de rezidentiat desfasurat in anul 2018 au existat un numar semnificativ de candidati care au obtinut aceeasi nota, respectiv acelasi punctaj minim de promovare. Avand in vedere necesitatea asigurarii unui tratament echitabil si nediscriminatoriu tuturor candidatilor declarati admisi, dar care s-au clasat in afara numarului de locuri/posturi publicat la concurs, se impune initierea demersurilor necesare astfel incat si acesti candidati sa beneficieze de aceleasi drepturi ca si ceilalti. Prin acest act normativ se modifica pct.VII subpunctul 4 din anexa la Hotararea Guvernului nr. 131/2018 privind aprobarea cifrelor de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar de stat si pentru invatamantul superior de stat in anul scolar/universitar 2018 – 2019, in sensul majorarii cifrei de 5.415 aferenta pentru pregatirea in rezidentiat cu 300 locuri”, scrie in nota de fundamentare a proiectului aflat in transparenta decizionala.

Continut educational:

Potrivit sursei mentionate, Romania se confrunta cu un deficit major de medici specialisti, deficit care ‘se va adanci’ in urmatorii ani, numarul acestora posibil sa atinga cifra de 12.000 de specialisti in urmatorii 15 ani.

Stagiul de rezidentiat pentru candidatii care aleg loc/post va incepe la 1 ianuarie 2019, data de la care se va face incadrarea cu contract individual de munca pe durata determinata/nedeterminata, dupa caz, si de la care se va face salarizarea ca rezident, se mai arata in proiectul propus de MS.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: