Ministerul Sanatatii: Programul de vaccinare a copiilor intra in normal

13/10/2016

Ministerul Sanatatii: Programul de vaccinare a copiilor intra in normal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-programul-de-vaccinare-a-copiilor-intra-in-normal/

VACCINAREA-NOU-2016Ministerul Sanatatii informeaza ca din a doua parte a lunii octombrie intra in normal programul de vaccinare a copiilor, conform schemei nationale de imunizare.

Vaccinul hexavalent a fost receptionat, iar in cursul acestei luni va incepe imunizarea copiilor impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive (pertusis), hepatitei virala B, poliomielitei si Haemophilus influenzae tip B.

“Primul lot de vaccin, 115.000 de doze, este acum in depozitul Unifarm si intr-o saptamana va fi distribuit catre Directiile de Sanatate Publica. Dupa ce ajunge in depozitele locale, DSP-urile ii vor anunta pe medicii de familie ca pot ridica vaccinul pentru derularea programului de imunizare in conditii optime”, transmite ministerul intr-un comunicat de presa.

De asemenea, Ministerul Sanatatii face apel catre medicii de familie sa demareze programarea la vaccinare a copiilor eligibili si a celor care nu au fost vaccinati pana in prezent.

Al doilea lot de vaccin hexavalent, adica restul de 140.000 de doze, va ajunge in Romania pana pe data de 31 octombrie 2016.

“Vaccinul ROR, impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei, este in stocuri suficiente, astfel incat sa poata fi asigurata imunizare tuturor copiilor care au nevoie de acest ser. Recomandam parintilor sa se adreseze medicilor de familie pentru vaccinare”, mai scrie in comunicatul ministerului.

Potrivit surse mentionate, sunt stocuri suficiente si pentru vaccinurile impotriva Hepatitei B si DTP (difterie, tetanos, pertusis), iar vaccinul antigripal a fost, la randul sau, receptionat iar pana la finalul lunii octombrie va incepe campania de vaccinare.

Vor fi 500.000 de doze disponibile pentru populatia vulnerabila a boala (copii, bolnavi cronici, varstnici si personal sanitar), cu posibilitatea de suplimentare a dozelor, in functie de cerere.

Vaccinul BCG, serul impotriva tuberculozei destinat nou-nascutilor, va ajunge in maternitati in maximum trei saptamani, iar pentru vaccinul pneumococic au fost alocate fondurile necesare si va fi demarata procedura de achizitie.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: