Ministerul Sanatatii introduce inca 61 de medicamente noi in Canamed

30/09/2020
Ministerul Sanatatii introduce inca 61 de medicamente noi in Canamed

Ministerul Sanatatii introduce inca 61 de medicamente noi in Canamed

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-introduce-inca-61-de-medicamente-noi-in-canamed/

Ministerul Sanatatii introduce, incepand cu 1 octombrie, inca 61 de medicamente in Catalogul national al preturilor medicamentelor autorizate de punere pe piata in Romania (Canamed), potrivit unui ordin al ministrului Sanatatii.

Noile tratamente introduse in Canamed sunt, printre altele, pentru pacientii adulti cu mielom multiplu, pentru artrita reumatoida, artrita psoriazica sau pentru afectiunile hematologice si oncologice.

De asemenea, potrivit aceluiasi document, ministerul a modificat alte 31 de pozitii din Catalog.

Reamintim ca cea mai recenta modificare a Catalogului national al preturilor medicamentelor autorizate de punere pe piata in Romania intrat in vigoare inceoand cu data de 4 septembrie, atunci cand au fost introduse 5 medicamente noi.

Preturile maxime stabilite de minister in Canamed sunt obligatorii pentru detinatorii de autorizatie de punere pe piata (DAPP) a medicamentelor, pentru distribuitorii angro si furnizorii de servicii medicale si medicamente din Romania care au relatii contractuale cu Ministerul Sanatatii, cu casele de asigurari de sanatate sau cu directiile de sanatate publica judetene.

Pentru farmaciile sau alte entitati care nu se afla in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate, cu directiile de sanatate publica judetene sau cu Ministerul Sanatatii, preturile sunt cuprinse in Catalogul public.

Etichete: medicamente noi, canamed, catalog preturi medicamente, tratamente noi

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: