Ministerul Sanatatii incepe campania pro-vaccinare cu implicarea autoritatilor locale

17/07/2017

Ministerul Sanatatii incepe campania pro-vaccinare cu implicarea autoritatilor locale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-incepe-campania-pro-vaccinare-cu-implicarea-autoritatilor-locale/

Se da start campaniei pro-vaccinare impotriva rujeolei derulata de Ministerul Sanatatii. In campanie vor fi implicate si autoritatile locale.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a anuntat ca impreuna cu ministrul de Interne, Carmen Dan, va organiza marti o videoconferinta cu prefectii, presedintii de Consilii judetene si reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica si ai medicilor de familie din toate judetele pentru mobilizarea autoritatilor locale in campania de informare si sustinere a vaccinarii impotriva rujeolei (ROR).

“Maine, la ora 13,00, Ministerul Sanatatii, impreuna cu Ministerul de Interne, vom avea o videoconferinta cu prefectii, presedintii de Consilii judetene, directorii Directiilor de Sanatate Publica si reprezentanti ai medicilor de familie din toate judetele. Autoritatile locale, primariile vor fi invitate sa se implice in campania de vaccinare impotriva rujeolei”, a declarat, potrivit Agerpres, ministrul Sanatatii, care a mai precizat ca sunt 400.000 de vaccinuri ROR in stoc.

Continut educational:

Potrivit sursei mentionate, autoritatile locale vor trebui sa identifice copiii nevaccinati, precum si locatiile unde acestia vor fi imunizati efectiv, acolo unde nu exista unitati medicale. De asemenea, acolo unde nu exista personal medical, se va apela la voluntari.

Vor fi vaccinati copiii care nu au fost imunizati impotriva rujeolei, cu varste intre noua luni si 9 ani, acestea fiind grupele de varsta cele mai afectate de epidemie.

La un interval de doua saptamani se vor face evaluari in judete, iar acolo unde lucrurile nu evolueaza, unde sunt in continuare probleme vor fi luate masuri, a precizat ministrul Sanatatii, mai scrie Agerpres.

Numarul total de cazuri de rujeola confirmate in Romania , potrivit ultemei raportari a Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP a este de 8.017, in crestere cu 370 fata de saptamana  precedent. Pana acum, au fost inregistrate 31 de decese.

*Medicii de familie au la dispozitie mai multe cursuri EMC GRATUITE, ce contin cele mai noi informatii despre vaccinare.

Introducere in Vaccinologie – 8 puncte EMC

Importanta vaccinarii anti-HPV – 4 puncte EMC

Planul National de Vaccinare – 8 puncte EMC

Optiuni suplimentare de vaccinare – 8 puncte EMC

Proceduri de vaccinare si procesul de recuperare a vaccinarilor  Р12 puncte EMC

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: