Ministerul Sanatatii doreste simplificarea infiintarii si autorizarii centrelor de vaccinare

08/01/2021
Ministerul Sanatatii doreste simplificarea infiintarii si autorizarii centrelor de vaccinare

Ministerul Sanatatii doreste simplificarea infiintarii si autorizarii centrelor de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-doreste-simplificarea-infiintarii-si-autorizarii-centrelor-de-vaccinare-anti-covid/

Ministerul Sanatatii intentioneaza simplificarea modalitatii de infiintare si a procedurii de autorizare a centrelor de vaccinare impotriva COVID -19.

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, a anuntat ca Ministerul Sanatatii lucreaza la modificarea Ordinul comun al MS, MAI, MApN, MLPDA pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea si functionarea centrelor de vaccinare impotriva COVID 19.

“Vrem ca in cel mai scurt timp sa simplificam autorizarea si modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-Covid 19. Noile modificari vor prevedea ca centrele de vaccinare impotriva COVID-19 sa fie infiintate prin decizie a directorului executiv al directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti”, a transmis ministrul Sanatatii reprezentantilor DSP, potrivit unui comunicat de presa.

Directiile de sanatate publica judetene sau a Municipiului Bucuresti vor aviza temporar functionarea centrelor de vaccinare pe baza unei declaratii pe proprie raspundere a conducerii unitatii privind respectarea conditiilor prevazute in prezentele norme

Pentru schimbarea destinatiei spatiului in care vor functiona centrele de vaccinare vor fi necesare: acordul detinatorului/administratorului acestuia, pe baza caruia se emite hotararea comitetului judetean/al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta.

Potrivit comunicatului de presa, Ministerul Sanatatii a mai solicitat directiilor de sanatate publica sa dispuna ca, in perioada urmatoare sa fie efectuate verificari/evaluari in centrele de vaccinare astfel incat aceastea sa functioneze in parametrii legali. Se vor verifica respectarea regulilor generale de functionare, respectarea circuitelor, dotarea spatiilor si kit-urile de vaccinare.

Etichete: centre de vaccinare covid, vaccinare anti-covid, ministerul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: