Ministerul Sanatatii: Copiii cu diabet zaharat vor beneficia de un subprogram dedicat

28/06/2018

Ministerul Sanatatii: Copiii cu diabet zaharat vor beneficia de un subprogram dedicat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-copiii-cu-diabet-zaharat-vor-beneficia-de-un-subprogram-dedicat/


Ministerul Sanatatii a pus in dezbatere publica proiectul de Hotarare de Guvern pentru modificarea anexei la HG nr. 155/2017 privind aprobarea programelor nationale de sanatate pentru anii 2017 si 2018.

Conform proiectului de act normativ, Programul national de diabet zaharat se va reorganiza in doua subprograme distincte, unul destinat adultilor cu diabet zaharat, altul destinat copiilor cu diabet zaharat tip 1.

Noile reglementari asigura cadrul legislativ pentru acordarea, in cadrul acestui program, a dispozitivelor medicale moderne: dispozitive pentru monitorizarea glicemica continua si pompe cu insulina integrat cu dispozitive de monitorizare glicemica continua, in scopul asigurarii unui tratament optim si monitorizarii evolutiei bolii.

“Practic, toti copiii cu diabet zaharat tip 1 vor avea acces la senzori pentru monitorizarea continua a glicemiei, precum si la pompe de insulina prevazute cu sistem integrat de monitorizare. Problematica copiilor cu diabet zaharat este una complexa. Noile masuri pe care le luam prin aceasta modificare legislativa asigura limitarea evolutiei bolii si aparitiei complicatiilor specifice diabetului zaharat dezechilibrat, insuficient controlat, precum si o imbunatatire a calitatii vietii copiilor cu diabet zaharat tip 1″, a declarat ministrul Sorina Pintea, conform unui comunicat de presa al MS.

La inceputul acestei saptamani, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, si ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, s-au intalnit cu reprezentanti ai Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si ai Federatiei Asociatiilor Pacientilor Diabetici pentru a identifica posibilitatile de finantare a unor noi servicii medicale destinate copiilor diagnosticati cu diabet, in cadrul Programului national de diabet.

In urma discutiilor, s-a stabilit necesitatea crearii unui subprogram destinat tratamentului pentru diabetul juvenil, in cadrul Programului National pentru Diabet Zaharat, precizeaza comunicatul citat.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: