Ministerul Sanatatii cauta solutii pentru reorganizarea circuitelor Covid si non-Covid in spitale

17/02/2021

Ministerul Sanatatii cauta solutii pentru reorganizarea circuitelor Covid si non-Covid in spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-cauta-solutii-pentru-reorganizarea-circuitelor-covid-si-non-covid-in-spitale/

Ministerul Sanatatii deruleaza un proces de centralizare si analiza a datelor privind capacitatea spitalelor COVID-19, pe de o parte, de a organiza si circuite separate pentru pacientii non-COVID-19 si, pe de alta parte, de a creste capacitatea de gestionare medicala a cazurilor complexe pentru pacientii COVID-19.

“Pandemia nu a facut ca toate celelalte probleme de sanatate cronice sau acute sa dispara. Evolutia pandemiei impune o adaptare continua a resurselor disponibile. Pe de o parte, trebuie sa ne asiguram ca pacientii care dezvolta forme severe ale COVID-19 au parte de ingrijiri, dar, pe de alta parte, trebuie sa ne asiguram ca toti ceilalti pacienti au acces la serviciile medicale de care au nevoie. De aceea, am demarat acest proces de analiza a reorganizarii circuitelor din spitale impreuna cu institutiile implicate in gestionarea pandemiei”, a declarat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, potrivit unui comunicat transmis miercuri.

In acest sens, ministrul Vlad Voiculescu si secretarul de stat Andreea Moldovan au participat la o videoconferinta cu directorii executivi ai directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti in care s-a discutat despre reorganizarea circuitelor COVID-19 si non-COVID-19 in spitale.

Potrivit sursei citate, ministerul cauta solutii pentru cresterea accesibilitatii la serviciile medicale pentru pacientii non-COVID-19 si cresterea calitatii serviciilor oferite pacientilor COVID-19.

Etichete: pacienti covid, pacienti non-covid spitale, circuite pacienti spitale, ministerul sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Anticorpii generati de infectia cu SARS-CoV-2 dureaza intre 6 si 12 luni, iar acestia cresc dupa vaccinare

Un medic propune introducerea unui program national de promovare a donarii de sange

Compania Novavax spune ca vaccinul sau anti-Covid are o eficienta de peste 90% impotriva noilor tulpini

Posturile de directori DSP vor fi scoase la concurs in lunile urmatoare

Situatiile in care EMA nu recomanda administrarea vaccinului anti-Covid-19 AstraZeneca