Ministerul Sanatatii: Campania de vaccinare gratuita impotriva gripei de sezon va incepe saptamana viitoare

14/11/2014

Ministerul Sanatatii: Campania de vaccinare gratuita impotriva gripei de sezon va incepe saptamana viitoare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-campania-de-vaccinare-gratuita-impotriva-gripei-de-sezon-va-incepe-saptamana-viitoare/

vaccinologie1Campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii impotriva gripei de sezon va incepe saptamana viitoare, conform calendarului stabilit, anunta intitutia intr-o informare publica. Campania vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor prin gripa de sezon.

Ministerul Sanatatii a finalizat procedura de receptie a dozelor de vaccin gripal care vor fi utilizate pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire.

“Anul acesta, Ministerul Sanatatii va utiliza 500 000 de doze de vaccin gripal pentru vaccinarea persoanelor cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, gravide conform recomandarilor OMS si ECDC”, se arata in comunicatul emis de minister

Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula in cadrul cabinetelor medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi.

Medicii reamintesc inca odata ca pastrarea regulilor de igiena personala, in special spalatul pe maini cu apa si sapun, reprezinta una din metodele cele mai eficiente de prevenire a imbolnavirilor si atrag atentia cadrelor didactice si parintilor sa indrume elevii in acest sens.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Angajatii care se vaccineaza impotriva Covid-19 ar putea beneficia de o zi libera platita

Proiectul normelor Contractului-Cadru pentru anii 2021 – 2022, in transparenta decizionala

Citu: Vom transforma mai multe centre AstraZeneca in centre Pfizer

Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii: 113 zile de mandat si de ciocniri intre mentalitati

Pfizer: O ipoteza plauzibila este ca probabil va fi necesara a treia doza