Ministerul Sanatatii are un nou secretar de stat cu atributii principale in politica medicamentului

21/07/2016

Ministerul Sanatatii are un nou secretar de stat cu atributii principale in politica medicamentului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-are-un-nou-secretar-de-stat-cu-atributii-principale-in-politica-medicamentului/

msIoana Ursu, 33 de ani, a devenit secretar de stat in Ministerul Sanatatii si va coordona, printre altele, politica medicamentului. Numirea Ioanei Ursu vine ca o confirmare a prioritatii ministrului Vlad Voiculescu de a asigura accesul pacientilor din Romania la medicamentele de care au nevoie si de a reforma profund acest sector al politicilor de sanatate.

Ioana Ursu are o experienta de peste 10 ani in formularea de politici farmaceutice si in elaborarea mecanismelor de finantare a medicamentelor.

A absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hateganu” din Cluj-Napoca. Apoi a obtinut diplome de master in Stiinte Politice de la Université Paris-Est Marne-la-Vallée din Paris si în Politici Internationale de Sanatate de la London School of Economics din Londra.

De-a lungul carierei, desfasurata in Marea Britanie si Germania, a fost asociat extern al National Institute for Clinical Excellence (NICE) din Londra, consultant senior la Evidera Inc. din Londra si fondator al Mapping Health Ltd, companie care a lucrat, printre altii, cu Agentia de Cooperare Internationalăa Germaniei (GIZ).

La capitolul politici de sanatate, Ioana Ursu a realizat design de pachete de beneficii farmaceutice in cadrul sistemelor de asigurari de sanatate, a formulat recomandari de management si eficientizare a costurilor din sisteme de sanatate si a dezvoltat sisteme de decontare bazate pe evidente clinice si economice.

 

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. Ioniță lucica says:

    Sa-i dea Dumnezeu putere sa se lupte cu.balaurul-sistemul de sanatate.

  2. octaviana dobre says:

    In primul rand felicitari doamnei Ioana Ursu pt ocuparea functiei de secretar de stat, rog pe aceasta cale sa se ia masuri pt pacientii cu hepatita C indiferent de starea de fibrozare pt a ajunge tratamentele la ei. Sunt pacient cu hepatita C astept sa aprobe eligibilitatea la toate formele de fibrozare.
    va multumesc, cu stima si respect Octaviana T.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: