Ministerul Sanatatii ar putea sa preia costurile de personal pentru campania de vaccinare

12/01/2021

Ministerul Sanatatii ar putea sa preia costurile de personal pentru campania de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-ar-putea-sa-preia-costurile-de-personal-pentru-campania-de-vaccinare/

Ministerul Sanatatii va putea sa preia, cel mai probabil, toate costurile cu personalul din tara care participa la campania de vaccinare, a precizat ministrul Vlad Voiculescu.

“Ministerul Sanatatii, in urma discutiilor, cel mai probabil, va putea sa preia intregile costuri de personal pentru toata tara pentru campania de vaccinare. (…) Daca vorbim si despre centrele de vaccinare si despre stimulentele pentru medicii de familie care vor face partea de informare, de programare si de monitorizare, vorbim undeva la peste un miliard de lei”, a declarat ministrul Sanatatii la Antena 3, citat si de Agerpres.

Intrebat daca ministerul va suporta din buget cheltuielile cu personalul iar tot ce inseamna administrarea si functionarea acestor centre va reveni primariilor, Vlad Voiculescu a raspuns:

“Pentru aceste costuri se vor putea solicita fonduri de la nivel central si este inca o discutie deschisa in cadrul Guvernului daca aceste fonduri vor fi alocate prin Ministerul Sanatatii sau printr-o alta entitate din cadrul Guvernului si care este partea care va ramane autoritatilor publice locale”.

De asemenea, tot potrivit demnitarului, ideea ca Ministerul Sanatatii poate sa suporte toate costurile nu este neaparat deranjanta.

Etichete: personal medical vaccinare, costuri campanie de vaccinare, plata personal medical vaccinare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: