Ministerul Sanatatii anunta repartitia candidatilor admisi la concursul de intrare in Rezidentiat 2020

20/11/2020
Ministerul Sanatatii anunta repartitia candidatilor admisi la concursul de intrare in Rezidentiat 2020

Ministerul Sanatatii anunta repartitia candidatilor admisi la concursul de intrare in Rezidentiat 2020

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-anunta-repartitia-candidatilor-admisi-la-concursul-de-intrare-in-rezidentiat-2020/

Ministerul Sanatatii anunta ca marti, 24 noiembrie 2020, demareaza procesul de repartitie a candidatilor admisi la concursul de intrare in Rezidentiat, sesiunea din 15 noiembrie 2020.

Timp de patru zile, pana in data de 27 noiembrie 2020, toti candidatii care au obtinut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe tara vor alege locurile/posturile in specialitate, precum si centrele de pregatire, anunta ministerulintr-un comunicat transmis vineri.

Ca in fiecare an, repartitia se face prin teleconferinta.

“Avand in vedere numarul de candidati care au obtinut punctajul de promovare, anul acesta Ministerul Sanatatii a decis majorarea cifrei de scolarizare de la 7 061 la 9.116 pentru a da posibilitatea de a alege un loc sau un post in specialitate tuturor acestor candidati. Un numar 565 sunt locuri suplimentare sunt la domeniul medicina pentru specialitatile: anestezie si terapie intensiva, boli infectioase, epidemiologie, igiena, medicina de familie, medicina de laborator, medicina de urgenta, medicina interna, pneumologie si radiologie-imagistica medicala.”, se precizeaza in comunicatul MS.

“In aceasta sesiune am avut un record de candidati, aproximativ 12.000 si o situatie epidemiologica speciala in care am fost nevoiti sa organizam concursul. Am luat masuri pentru protejarea candidatilor si personalului implicat in organizare, fiind asigurate conditiile de siguranta necesare desfasurarii concursului. Am aprobat suplimentarea locurilor pentru specialitati deficitare ca de exemplu terapie intensiva, boli infectioase sau epidemiologie”, a declarat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru

Infomatii suplimentare pot fi accesate pe pagina oficiala de rezidentiat www.rezidentiat.ms.ro

Etichete: repartizare rezidentiat, repartitie medici rezidenti, rezidentiat 2002

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: