Ministerul Sanatatii: Anul acesta, preturile a 55 de medicamente au scazut

31/10/2017

Ministerul Sanatatii: Anul acesta, preturile a 55 de medicamente au scazut

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-anul-acesta-preturile-a-55-de-medicamente-au-scazut/

Anul acesta preturile a 55 de medicamente au scazut, cu valori cuprinse intre 10 si 80%, transmite Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa emis marti.

Este vorba atat despre medicamente care fac obiectul unor contracte cost –volum –rezultat, precum cele pentru tratamentul Hepatitei C, cat si despre medicamente din aria terapeutica a unor afectiuni neurologice si psihice, dar si hipertensiunea arteriala sau boli reumatice.

“Banii economisiti in bugetul destinat consumului de medicamente datorita diminuarilor de preturi la unele produse farmaceutice, au fost bineveniti la buget pentru a acoperi costurile altor tratamente acordate in cadrul sistemului de sanatate. Asa cum se stie, banii nu sunt niciodata suficienti, nu doar in sistemul de sanatate din Romania, ci in toata lumea.  Insa, politicile publice de sanatate prevazute de Programul de guvernare au in centrul lor pacientul si prioritatea mandatului meu este asigurarea accesului pacientilor la tratamentele de care au nevoie”, a declarat ministrul Bodog in comunicatul de la Ministerul Sanatatii.  

Anul acesta, lista de medicamente compensate si gratuite a fost actualizata trimestrial si au fost introduse un numar de 33 de molecule inovatoare. Aceste tratamente noi sunt destinate atat pacientilor care sufera de boli pentru care nu exista alternativa terapeutica, dar si pentru afectiuni oncologice, hematologice, diabet si HIV/SIDA, se mai precizeaza conform sursei mentionate.

De asemenea, de precizat ca ministrului Sanatatii, Florian Bodog, pentru a identifica solutii pentru eliminarea exportului paralel de medicamente, a solicitat intrunirea ministrilor UE  in cadrul Consiliului ministrilor Sanatatii care va avea loc la Bruxelles in data de 8 decembrie 2017.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: