Ministerul Sanatatii: Acord pentru achizitia a 2000 de flacoane de Tocilizumab

22/09/2021

Ministerul Sanatatii: Acord pentru achizitia a 2000 de flacoane de Tocilizumab

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-acord-pentru-achizitia-a-2000-de-flacoane-de-tocilizumab/

Ministerul Sanatatii anunta ca a incheiat un acord-cadru pentru achizitia unitatilor sanitare cu Tocilizumab.
“In perioada imediat urmatoare, in urma semnarii contractelor subsecvente, vor fi furnizate, gratuit, un numar de 2000 flacoane de Tocilizumab de 400 mg/fl si 6436 flacoane de 80 mg/fl spitalelor care trateaza pacienti cu forme severe de boala”, transmite ministerul.

Ministerul Sanatatii mai precizeaza ca a asigurat aprovizionarea spitalelor cu medicamentul Tocilizumab prin 2 modalitati:

1. In perioada august 2020- iunie 2021- prin repartitie gratuita catre spitale

2. Din data de 31 august 2021, conform Adresei nr. IM8033/31.08.2021-prin repartitia unei cote de doze pe care spitalele au putut sa o achizitioneze direct de la producator (vezi tabel in anexa)

“In perioada anterioara mandatului pe care l-am inceput eu, ca interimar, s-a luat decizia ca un stoc de 6.064 de flacoane de Tocilizumab sa fie accesibile spitalelor care au avut in tratament pacienti COVID-19 cu forme severe.

Spitalele puteau cumpara direct acest medicament de la producator. Pana la data de 21 septembrie 20201, au fost achizitionate 4.323 flacoane din cele peste 6000. Este posibila relocarea medicamentelor acolo unde este necesar”, a declarat ministrul interimar al Sanatatii, Cseke Attila.

Ministrul interimar al Sanatatii mai precizeaza ca, in prezent, exista stocuri pentru tratarea bolnavilor cu forme severe de boala si ca a solicitat o noua metodologie de repartizare a acestui medicament, astfel incat sa fie scurtata calea prin care acest tratament sa ajunga la pacient.

Mai mult, conform legislatiei in vigoare, in cadrul unitatilor sanitare cu paturi nu trebuie sa existe o presiune financiara, deoarece se deconteaza toate cheltuielile suplimentare pentru asigurarea tratamentului pacientilor cu COVID-19 in perioada starii de alerta.

Etichete: tocilizumab, flacoane de tocilizumab, tratament pacienti covid,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: