Ministerul Sanatatii a solicitat activarea planurilor de masuri pentru zile caniculare

27/06/2019

Ministerul Sanatatii a solicitat activarea planurilor de masuri pentru zile caniculare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-a-solicitat-activarea-planurilor-de-masuri-pentru-zile-caniculare/

La solicitarea Ministerului Sanatatii, Directiile de sanatate publica si serviciile de urgenta prespitalicesti au activat planurile de masuri pentru zilele caniculare, astfel incat riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din aceasta perioada sa fie reduse.

Ministerul Sanatatiisolicita serviciilor de ambulanta alertarea echipajelor si suplimentarea acestora acolo unde numarul solicitarilor este in crestere.

Continut educational:

“Directiile de sanatate publica colaboreaza cu autoritatile locale, verifica respectarea conditiilor de asigurare a asistentei medicale in unitatile sanitare – asigurarea stocurilor de medicamente de urgenta, in special a medicamentelor pentru patologiile determinate/agravate de canicula, functionalitatea generatoarelor de rezerva, asigurarea rezervelor de apa proprii ale unitatilor sanitare”, se arata intr-un comunicat remis, joi, de Ministerul Sanatatii.

Conform sursei citate, Ministerul Sanatatii a mai anuntat ca a demarat verificarea conditiilor igienico-sanitare, de cazare si alimentatie din taberele scolare, precum si din unitatile hoteliere si cele de alimentatie, punctele de prim ajutor, unitatile sanitare private de pe litoral si din Delta Dunarii.

Etichete: canicula, masuri canicula, dsp, ms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani