Ministerul Sanatatii a sistat vaccinarea antigripala

10/01/2012

Ministerul Sanatatii a sistat vaccinarea antigripala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-a-sistat-vaccinarea-antigripala/

Ministerul Sanatatii (MS) a decis sistarea vaccinarii antigripala pentru o perioada de 7-10 zile. Drept urmare, ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli a cerut de urgenta o informare scrisa Agentiei Nationale a Medicamentului si Institutului National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino cu privire la conformitatea din punct de vedere al imunogenitatii vaccinului gripal sezonier produs de catre Institutul Cantacuzino.

In urma solicitarii efectuate de MS, reprezentantii Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) au tinut sa faca o serie de precizari.

“Consecutiv aprobarii acordate de ANMDM, Institutul Cantacuzino a efectuat monitorizarea si raportarea lunara catre ANMDM a rezultatelor inregistrate la testarea concentratiei fiecareia dintre cele 3 tulpini virale incluse in vaccin.Pana in prezent, rezultatele inregistrate lunar s-au incadrat in parametrii de calitate aprobati. ANMDM a fost informat cu privire la faptul ca ultimele testari efectuate au pus in evidenta scaderea, sub limita aprobata, a concentratiei uneia din cele 3 tulpini virale din compozitia vaccinului”, spun reprezentantii ANMDM.

Acestia mai sustin ca neconformitatea comunicata agentiei a vizat 7 din cele 18 serii de vaccin fabricate. Totodata, reprezentantii Institutului Cantacuzino au transmis mai departe aceasta informatie legata de cele 7 serii.

“ANMDM a raspuns imediat adresei Institutului Cantacuzino cu privire la masurile care se impun in aceasta situatie. In principal, acestea se refera la obligatia transmiterii catre ANMDM a informatiilor privind cantitatile de vaccin retrase, raportat la cele fabricate si, respectiv, distribuite, pentru fiecare serie neconforma. In acelasi timp, se mentioneaza obligatia detinatorului APP de a distruge cantitatile retrase, cu respectarea prevederilor legale in domeniu”, se mai arata intr-un comunicat de presa al ANMDM.

 
Autor: Oana Ciornia

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: