Ministerul Sanatatii a identificat solutii pentru 128 de medicamente

14/10/2019

Ministerul Sanatatii a identificat solutii pentru 128 de medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-a-identificat-solutii-pentru-128-de-medicamente/

Ministerul Sanatatii a identificat solutii pentru cele 128 de medicamente la care expira preturile in 2 si 6 noiembrie.

Pentru 58 dintre acestea a fost acceptat pretul de catre companiile farmaceutice, iar saptamana aceasta Ordinul de pret va fi postat in transparenta decizionala pe site-ul Ministerului Sanatatii, potrivit unui unui comunicat al institutiei.

Pentru alte 52 de molecule au fost identificate echivalente terapeutice de catre Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania si comisiile de specialitate.

Continut educational:

Potrivit sursei citate, pentru cele 18 molecule la care nu s-a acceptat pretul si nu s-a confirmat nici existenta echivalentului farmaceutic, Ministerul Sanatatii a solicitat din partea comisiilor de cardiologie, urologie, diabet, reumatologie, radiologie si boli infectioase un punct de vedere privind existenta unui alt medicament care poate trata aceeasi afectiune in Romania.

“Facem toate demersurile pentru ca niciun pacient sa nu ramana fara tratament”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, citata in comunicatul MS.

Directorul executiv al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu, a declarat la finalul saptamanii trecute ca pentru 128 de medicamente expira preturile de la 1 noiembrie iar dintre acestea 30 nu au alternativa terapeutica.

Etichete: medicamente, arpim, molecule, ministerul sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: