Ministerul Sanatatii: 244 milioane de lei pentru continuarea a cinci programe speciale si implementarea a doua noi

06/08/2015

Ministerul Sanatatii: 244 milioane de lei pentru continuarea a cinci programe speciale si implementarea a doua noi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-244-milioane-de-lei-pentru-continuarea-a-cinci-programe-speciale-si-implementarea-a-doua-noi/

poza ministerul sanatatiiMinisterul Sanatatii a alocat anul acesta 244 milioane de lei pentru continuarea celor 5 programe speciale (actiuni prioritare–AP) demarate in 2014 destinate ingrijirii celor mai grave cazuri internate in spitale si pentru implementarea a 2 noi programe anul acesta.

“Dupa ce anul trecut am alocat 200 milioane de lei pentru implementarea cu succes a 5 programe care asigura achizitia de medicamente, materiale sanitare si reactivi necesare ingrijirii celor mai grave cazuri internate in sectiile de Anestezie-Terapie Intensiva (ATI), finantarea stenturilor pentru pacientii cu Infarct Miocardic Acut (IMA) tratati in urgenta, asigurarea defibrilatoarelor implantabile intracardiace pentru salvarea pacientilor cu tulburari cardiace de ritm a caror viata se afla in pericol iminent (profilaxia Mortii Subite), a medicamentelor trambolitice necesare bolnavilor cu Accident Vascular Cerebral  Acut (AVC), finantarea dispozitivelor medicale speciale de osteosinteza pentru tratamentul pacientilor critici cu leziuni traumatice acute (TRAUMA), in 2015 dezvoltam programe de chirurgie endovasculara si interventii endoscopice digestive”, a declarat Nicolae BANICIOIU, ministrul Sanatatii.

In cadrul programului de Chirurgie Endovasculara Periferica (AP-EVA), Ministerul Sanatatii asigura materiale consumabile necesare tehnicilor moderne de  interventii endovasculare care asigura rezolvarea unor cazuri severe fara interventie chirurgicala deschisa, cu rezultate superioare. In acest program au fost incluse un numar de 8 spitale care au dotarea si expertiza profesionala necesara.

Alte 18 spitale vor fi finantate in cadrul Programului de interventie endoscopica digestiva (AP-ENDO) pentru achizitia de materiale consumabile specifice interventiilor endoscopice digestive  necesare pacientilor cu Hemoragii Digestive Superioare, Ictere mecanice obstuctive, Neoplasmele esofagiene sau alte tipuri de neoplasme ale tubului digestive, mai spun reprezentantii Ministerului Sanatatii intr-un comunicat de presa.

Cele doua programe au un buget total de aprox. 2 milioane de lei.

Ministrul Banicioiu a mai declarat ca, incepand din acest an in aceste programe speciale numite actiuni prioritare au fost incluse si  23 sectii de neonatologie si de Terapie Intensiva Nou-Nascuti din maternitatile de grad III.

“Este de remarcat ca bugetul sectiilor de Terapie Intensiva Nou-Nascuti va fi suplimentat cu suma de 4, 2 milioane lei, dupa rectificarea bugetara. De altfel, datorita rectificarii bugetare pozitive aprobate recent, actiunile prioritare au beneficiat de o suplimentare de buget in valoare de peste 8 milioane de lei” a mai spus Banicioiu.

Ministerul Sanatatii considera ca, prin acest pachet de AP-uri, se asigura o crestere semnificativa a calitatii ingrijirii pacientilor gravi internati in spitalele de urgenta, precum si realizarea unui obiectiv strategic pentru orice sistem sanitar: un Sistem National Integrat, modern, pre si intraspitalicesc, de management al marilor urgente medico-chirurgicale.

Cele 5 programe implementate anul trecut de catre Ministerul Sanatatii au dus la asigurarea asistentei medicale de urgenta pentru peste 100 000 de pacienti critici si scaderea de la 13% la numai 5% a mortalitatii prin infarct miocardic acut.

“Rezultatele deosebite obtinute prin implementarea acestor programe sunt apreciate si pe plan international, reprezentantii Scolii Medicale romanesti si ai Ministerului Sanatatii fiind invitati sa prezinte la diverse intalniri de specialitate ceea ce este denumit ,,modelul romanesc”, mai scrie in finalul comunicatului.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: