Metoda de diagnosticarea la distanta a Covid-19, dezvoltata de cercetatorii din Israel

13/04/2020
Metoda de diagnosticarea la distanta a Covid-19, dezvoltata de cercetatorii din Israel

Metoda de diagnosticarea la distanta a Covid-19, dezvoltata de cercetatorii din Israel

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/metoda-de-diagnosticarea-la-distanta-a-covid-19-dezvoltata-de-cercetatorii-din-israel/

Cercetatorii israelieni au dezvoltat o metoda de diagnosticare de la distanta a coronavirusului Covid-19 cu ajutorul fasciculului laser, a anuntat Universitatea Bar Ilan (BIU) din centrul Israelului, citata, luni, de Agentia Xinhua.

Dispozitivul percepe de la distanta, chiar si de la zeci de metri, modificari ale motilitatii tesuturilor, provocate de boala, relateaza si Agerpres.

Acest dispozitiv poate identifica simptome precum raluri pulmonare, febra sau reducerea saturatiei oxigenului in sange.

“Dispozitivul nostru poate simti de la distanta nano-motilitatea tesutului de langa vasele de sange si poate detecta modificari ale motilitatii ca urmare a acestor parametri”, au spus cercetatorii, conform surselor citate.

Potrivit echipei, capacitatea noii metode de a diagnostica de la distanta poate sa scada riscul de infectare al personalului medical.

De asemenea, in cadrul unui alt studiu realizat la aceeasi universitate, cercetatorii lucreaza la dezvoltarea anticorpilor care pot fi injectati, actionand ca un vaccin pasiv contra coronavirusului.
Crearea noilor anticorpi se face prin “maparea” anticorpilor pacientilor care s-au vindecat dupa ce au contractat coronavirusul, potrivit Agentiei Xinhua.

Etichete: diagnosticare la distanta, diagnosticare covid-19, studiu covid-19, vaccin impotriva coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: