Mesajul presedintelui Klaus Iohannis de Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului

04/02/2016

Mesajul presedintelui Klaus Iohannis de Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mesajul-presedintelui-klaus-iohannis-de-ziua-mondiala-de-lupta-impotriva-cancerului/

bolnavi de cancerPresedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a public un mesaj pe pagina sa de Facebook cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Cancerului:

“Astazi marcam Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului, boala nemiloasa care curma milioane de vieti pe intreaga planeta. La nivelul Uniunii Europene, cancerul reprezinta principala cauza de imbolnavire si a doua cauza de deces, iar in Romania sunt peste 80.000 de cazuri nou diagnosticate si mai mult de 50.000 de decese in fiecare an. Aceasta stare de fapt trebuie combatuta, in primul rand, printr-o finantare adecvata a sistemului si o mai buna organizare. Depistarea precoce si tratamentul corect pot duce la evitarea decesului prin cancer la un numar semnificativ de bolnavi. Romania se alatura campaniei demarate de Uniunea Internationala pentru Controlul Cancerului, ale carei principale scopuri sunt reducerea numarul de imbolnaviri, tratarea cu succes si cresterea calitatii vietii a cat mai multor pacienti.”

Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului este marcata in Romania din anul 2015.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: