Mesaj pentru cadrele medicale | Tataru: Acest popor isi pune speranta in noi

10/08/2020

Mesaj pentru cadrele medicale | Tataru: Acest popor isi pune speranta in noi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mesaj-pentru-cadrele-medicale-tataru-acest-popor-isi-pune-speranta-in-noi/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru face un apel la cadrele medicale din in unitatile medicale suport Covid sa mai reziste putin, iar pe medicii care au mai putini pacienti in aceasta perioada ii indeamna sa-i ajute.

“Ne-am pregatit pentru aceasta meserie. Eu sunt chirurg. Erau zile cand stateam la 14-15 operatii in sala. Este un moment destul de greu. Stiu ca traim oboseala, stiu ca traim uneori toata dezamagirea sau frustrare, ca atunci cand am crezut ca am terminat si a inceput si mai greu. Tocmai pentru acest lucru le cer sa mai tragem o data impreuna, fiindca acest popor isi pune speranta in noi. Oamenii din fiecare judet in parte isi pun speranta in noi”, a declarat ministrul Sanatatii la finalul saptamanii tecutem, citat de Agerpres.

Continut educational:

Demnitarul a atras atentia ca pericolul nu a trecut si a facut apel la solidaritatea medicilor de alte specialitati decat infectioase, ATI sau medicina de urgenta.

“Dar inca nu am trecut greul. Ajutandu-ne unii pe altii, rotindu-ne in schimburi, asezandu-ne pe niste specialitati care pot veni in colaborare cu aceste specialitati de boli infectioase, primiri urgente sau ATI. De aceea am recomandat ca, acolo unde avem spitale suport COVID, cazurile usoare si medii sa fie supravegheate de tot ce inseamna medici, indiferent de specializarea medicala, nu neaparat de medic de infectioase sau ATI, supervizarea sa fie facuta de un medic de boli infectioase, externarea sa fie supervizata de un medic de boli infectioase, dar colegii din alte specialitati, care in lunile iulie si august au pacienti mai putini, sa ii ajute pe colegii lor”, a mai spus Nelu Tataru, potrivit sursei citate.

Etichete: cadre medicale covid, personal medical spitale covid, medici spitale covid, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. CARMEN says:

    CE SA SPRIJINIM? INCOMPETENTA DSP URILOR CARE DAU DISPENSE SA MEARGA CONTACII CAZURILOR CONFIRMATE DE COVID LA INMORMANTARI? ASTA SA SPRIJINIM? SA VA FIE RUSINE CA TOT NOUA, CELOR CARE NE DAM SUFLETUL PT PACIENTI NE PUNETI JUGUL LA GAT.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

OMS nu este de acord cu conditionarea accesului intr-un stat in functie de certificatele de vaccinare

Livrarile de vaccin vor fi reduse in saptamanile viitoare | Romania continua vaccinarea cu stocul de rezerva

84,6% din personalul medical ar putea fi vaccinat pana la sfarsitul lunii ianuarie

Vlad Voiculescu: 30 de lei per pacient programat la vaccinarea anti-Covid pentru medicii de familie

A V-a transa de vaccin de la Pfizer & BioNtech, de 87.750 de doze, ajunge in Romania