Merck solicita FDA autorizare de urgenta pentru tratamentul sau anti-Covid

12/10/2021
Merck solicita FDA autorizare de urgenta pentru tratamentul sau anti-Covid

Merck solicita FDA autorizare de urgenta pentru tratamentul sau anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/merck-solicita-fda-autorizare-de-urgenta-pentru-tratamentul-sau-anti-covid/

Compania Merck a solicitat Agentiei pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite (FDA) autorizarea in regim de urgenta pentru tratamentul sau anti-Covid. Acesta, potrivit companiei, ar reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare si deces, relateaza AFP.

“Consecintele tragice ale acestei pandemii ne determina sa actionam cu o urgenta fara precedent. Asta au facut echipele noastre prin depunerea acestei solicitari de autorizare a Molnupiravir de catre FDA”, a declarat Robert Davis, directorul executiv al Merck, citat intr-un comunicat de presa de Agerpres.

Merck a realizat un studiu clinic impreuna cu partenerul sau Ridgeback Biotherapeutics, cercetare in care au fost inrolati pacienti cu forme usoare pana la moderate si cu cel putin un factor de risc agravant. Astfel, pacientii au primit tratament timp de cinci zile de la primele simptome.

S-a constatat ca rata de spitalizare sau de deces in cazul bolnavilor care au primit medicamentul, a fost de 7,3%, comparativ cu 14,1% in randul celor din grupul care a primit un placebo.

Pe parcursul studiului nu a fost inregistrat niciun deces in randul persoanelor tratate cu tratamentul dezvoltat de Merck/ Ridgeback Biotherapeutics.

Etichete: tratament anti-covid, tratament care reduce riscul de spitalizare si deces, merck

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: