Stiri medicale

Meniningocelul sacrat anterior gigant – dubla interventie chirurgicala

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

In cadrul Spitalului Euroclinic, o echipa interdisciplinara de neurochirurgie si chirurgie generala a folosit o abordare moderna minim-invaziva prin care meningiomul sacrat anterior gigant a fost extirpat cu succes la o pacienta de 34 de ani.

Dubla interventie chirurgicala a fost realizata de: dr. Rubin Munteanu- medic primar chirurg, dr. Sergiu Stoica- medic primar neurochirurg şi dr. Ana Visan- medic specialist ATI. Operatia a decurs bine iar, in acest moment, pacienta se afla in afara oricarui pericol.

Meniningocelul sacrat anterior este o malformatie congenitala foarte rara, in care partea anterioara a osului sacru se formeaza incomplet. Acest lucru permite meningelui sa hernieze prin acel defect, cu formarea unui sac herniar in cavitatea pelvina. De la prima descriere a acestei malformatii, in 1837, au fost raportate doar 200 de cazuri in literatura. Spre deosebire de meningocelul posterior, forma mai des intalnita, care este diagnosticata si necesita tratament imediat dupa nastere, meningocelul sacrat anterior poate sa nu produca manifestari pana la varsta adulta.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.