Memoriu despre lipsa a zece medicamente care trateaza cancerului

22/04/2016

Memoriu despre lipsa a zece medicamente care trateaza cancerului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/memoriu-despre-lipsa-a-zece-medicamente-care-trateaza-cancerului/

BANI-PASTILE-STETOSCOPCezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), a depus un memoriu la Ministerul Sanatatii prin care atrage atentia asupra lipsei de pe piata a zece medicamente care trateaza cancerul.

“Sunt sase medicamente care trateaza afectiuni hematologice esentiale schemelor de tratament, medicament ieftine. Si in tumori solide lipsesc vreo patru medicamente. Este vorba de zece medicamente care lipsesc. La acestea se adauga si tratamentele de intretinere a femeilor care au avut masectomie. Este vorba de medicamentul hormonal, spre exemplu Tamoxifen, si sunt peste 150.000 de femei in Romania care au nevoie de acest medicament in tratamente de intretinere pe durata de pana la zece ani. Riscul este de recidiva si costurile se vor tripla. Sansele pacientelor sunt mult mai mici daca nu isi fac acest tratament de intretinere”, a declarat Cezar Irimia, conform Agerpres.

Tot el mai spune ca o parte dintre aceste medicamente au ajuns la Unifarm, dar  nu sunt puse pe piata, pentru ca nu au prospectul in limba romana.

“Sunt importate pe nevoi speciale, au autorizatie provizorie de punere pe piata. ANMDM tergiverseaza punerea lor pe piata riscand viata pacientilor pentru ca acel prospect nu este in limba romana. O alta speta este ca un alt medicament adus nu este pus pe piata pentru ca nu a fost adus la pretul tarii respective de unde a fost importat. In tara respectiva medicamentul este subventionat de stat. Este adus sub pretul CANAMED de la noi”, a  mai sustinut Cezar Irimia, citat de Agerpres.

Mai multe asociatii de pacienti din tara atrag atentia ca in ultimele luni, de pe piata din Romania lipsesc peste 200 de medicamente.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: