Memoria pe termen scurt, afectata de fumat

23/09/2011

Memoria pe termen scurt, afectata de fumat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/memoria-pe-termen-scurt-afectata-de-fumat/

Fumatul ar putea duce la pierderea unei treimi din memoria pe termen scurt, arata un studiu recent realizat de expertii de la Northumbria University. Oamenii de stiinta sustin ca acest fenomen este mai des intalnit in randul fumatorilor decat al persoanelor care nu au acest viciu, informeaza gandul.info.

Oamenii de stiinta au convins 17 studenti, cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani, sa dea un test de memorie, in care erau incluse intrebari despre diferite melodii care le plac sau sarcini pe care le-au indeplinit in timpul cursurilor. Voluntarii trebuiau sa isi aminteasca mici detalii.

Rezultatele au aratat ca dependentii de nicotina au reusit sa indeplineasca doar 59% din cerinte, cei care s-au lasat de fumat au indeplinit 74% din cerinte, in timp ce persoanele care nu au fumat niciodata au raspuns la 81% din intrebari.

Coordonatorul cercetarii, dr. Tom Heffernan, crede ca aceasta descoperire ar trebui folosita in urmatoarele campanii impotriva fumatului. “Tinand cont de faptul ca in Marea Britanie exista 10 milioane de fumatori, iar in SUA sunt pana la 45 de milioane de persoane dependente de nicotina, este important sa constientizam riscurile la care ne expunem atunci cand fumam, inclusiv pe cele care ne pun in pericol functia cognitiva”, a explicat dr. Heffernan.

Potrivit cercetatorilor, renuntarea la tutun te ajuta sa incepi sa-ti reamintesti anumite evenimente cu o acuratete la fel de mare ca a unei persoane care nu a fumat.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: