Medicul roman decedat din cauza Covid-19, fusese testat negativ de doua ori in luna martie

22/04/2020
Medicul roman decedat din cauza Covid-19, fusese testat negativ de doua ori in luna martie

Medicul roman decedat din cauza Covid-19, fusese testat negativ de doua ori in luna martie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicul-roman-decedat-din-cauza-covid-19-fusese-testat-negativ-de-doua-ori-in-luna-martie/

Medicul roman in varsta de 62 de ani, care a murit in urma infectarii cu COVID-19, efectuase initial doua testari in luna martie, ambele rezultate fiind negative, potrivit conducerii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta.

“Medicul a activat in cadrul sectiei Medicina Interna II. In cadrul anchetelor epidemiologice din aceasta sectie, medicul a efectuat doua teste PCR, ambele fiind cu rezultate negative. Primul test a fost recoltat pe 12 martie, fiind considerat contact al primului caz Covid din SCJU (asistentul sef din sectia Medicala II). Rezultatul a fost negativ dar, potrivit normelor in vigoare, medicul a stat in izolare 14 zile. Pe 27 martie i s-a recoltat al doilea test PCR, rezultatul fiind, din nou, negativ'”, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis de unitatea medicala.

Potrivit sursei citate, pe 31 martie, medicul si-a inaintat demisia, iar pe 6 aprilie a fost ultima lui zi de munca. In data de 8 aprilie, el a fost internat in spital cu simptomatologie specifica.

“Regretam nespus disparitia fulgeratoare a colegului nostru. Un coleg minunat care nu si-a lasat niciodata echipa la greu. Un om sufletist, un doctor care aproape 20 de ani a semnat condica la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta ‘Sf. Ap. Andrei’ Constanta. Este o perioada extrem de grea, un moment in care cuvintele sunt de prisos. Odihna vesnica!”, au mai transmis reprezentantii spitalului din Constanta.

Medicul a decedat la Institutul National de Boli Infectioase ”Matei Bals” din Capitala, unde fusese transferat dupa ce starea lui s-a inrautatit. Decesul a fost inregistrat in data de 21 aprilie.

Etichete: medici roman deces covid-19, decese covid-19, medici coronavirus, testare medici covid-19, spitalul judetean de urgenta constanta

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: