Medicul Alexandru Rafila spune ca este posibil ca Romania sa ajunga la 25.000 de cazuri de Covid pe zi

05/11/2020

Medicul Alexandru Rafila spune ca este posibil ca Romania sa ajunga la 25.000 de cazuri de Covid pe zi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicul-alexandru-rafila-spune-ca-este-posibil-ca-romania-sa-ajunga-si-la-25-000-de-cazuri-covid-pe-zi/

Medicul Alexandru Rafila spune ca este posibil ca in Romania, pana in luna decembrie, sa se ajunga la peste 25.000 de cazuri pe zi de persoane infectate cu noul coronavirus.

“Da, este o varianta posibila. Daca astazi avem aproape 10.000 de cazuri, va dati seama ca am avut cate un salt de la o saptamana la alta si ma refer la media cazurilor, nu la o zi nume, initial de 500 de cazuri, ulterior de 1.000, acum avem un salt de aproape 2.000 de cazuri de la o saptamana la alta si atunci, in mod evident, daca asistam la intervale de 7 zile, 10 zile, ca avem un salt major. Se poate ajunge la aceasta situatie”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Potrivit medicului problema majora nu este a numarului de cazuri, ci este legata de pacientii care au forme medii si care trebuie internati si de cei care au forme grave si trebuie dusi la terapie intensiva.

Continut educational:

“Aceste doua elemente daca sunt nerezolvate – si sistemul de sanatate nu este un elastic pe care il intinzi la nesfarsit -, atunci acesti pacientii cu forme medii nu vor putea fi internati si vor ajunge sa faca forme grave, cei cu forme grave vor ajunge sa devina pacienti critici si va creste foarte mult mortalitatea. Acum am avut cel mai mult 146 de decese intr-o zi. Noi deja suntem ca si nivel in Uniunea Europeana, cu toate ca incidenta cumulata din ultimele doua saptamani ne plaseaza undeva pe locul 10-12, ca si mortalitate suntem pe locul 3-4. Asta ne arata ca in momentul in care eu, ca numar de cazuri, o sa ajung la una dintre primele pozitii in UE o sa explodeze mortalitatea, se va dubla, se va tripla”, a mai precizat Rafila conform sursei citate.

Joi, 5 noiembrie, Romania a inregistrat un numar de 9.714 de noi cazuri confirmate in ultimele 24 de ore, din 37.685 de teste efectuate.

Etichete: alexandru rafila, cazuri noi covid, epidemie coronavirus romania

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani