Stiri medicale

Medicina scolara ar trebui sa devina un profil distinct de pediatrie si medicina de familie

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

Prezent la a treia editie a Congresului National de Medicina Scolara si Universitara desfasurat la Cluj-Napoca in perioada 19- 20 aprilie a.c., ministrul Sanatatii, dl Ritli Ladislau a declarat ca este necesara introducerea unei supraspecializari in medicina, cea a medicinii scolare, el spunand ca medicii de familie nu pot practica bine medicina scolara, avand nevoie de cunostinte suplimentare.

Reteaua de medicina scolara trebuie sa fie dezvoltata. In prezent, avem, teoretic, 2.500 de elevi la un medic scolar, dar in realitate sunt mult mai multi. Sunt situatii in care un medic are in responsabilitate mai multe unitati de invatamant, pentru ca nu fiecare scoala are medicului ei. Este si problema ca nu sunt nici medici, nici asistenti care sa doreasca sa practice acest profil medical. Mesajul meu este sa incercam sa formam profilul acestei specializari si sa concretizam aceste demersuri“, a declarat ministrul Sanatatii.

In prezent, in Parlament se afla in dezbatere un proiect legislativ privind medicina scolara .

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.