Medicii sanctionati au depus contestatii

14/04/2016

Medicii sanctionati au depus contestatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-sanctionati-au-depus-contestatii/

solicitari-acte-medic-de-familieMedicii care au fost sanctionati pentru ca nu au introdus in sistem retetele offline, au depus contestatii la C.J.A.S. Constanta.

Unele contestatii s-au solutionat deja, insa nu in favoarea mediiclor. Cumulat, ei trebuie sa plateasca acum sanctiuni in valoare de 470.000 de lei.

Medicii prescriptori  au sustinut in nenumarate randuri ca  de vina pentru aceasta situatie este sistemul informatic. Ei au depus un memoriu colectiv la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta, iar unii dintre ei au depus contestatii individuale.

“Au fost depuse sute de contestatii in nume personal. In majoritatea contestatiilor sta scris faptul ca nu a functionat sistemul informatic si de aceea nu au fost ridicate retetele offline. In unele dintre ele mai este amintit faptul ca nu s-ar fi creat un prejudiciu casei de asigurari”, declara Laurentiu Cezar Scupra, consilier in cadrul Serviciului control al C.J.A.S. Constanta, citat de site-ul Observator de Constanta.

 La C.J.A.S. Constanta s- a incasat deja suma de 8.000 de lei din totalul de 470.000 de lei imputat.

 “Solutionare unor contestatii s-a prelungit deoarece au data prescrierii si nu se stie cum s-au inregistrat in sistem, iar altele au fost solutionate si medicii sunt buni de plata. Am incasat deja 8.000 de lei dintr-un total calculat de noi care ar ajunge la aproximativ 470.000 de lei. Daca tinem cont de sursa de unde a fost eliberata reteta, este vorba despre 284 de medici de familie, 73 de specialisti si sase medici din spital, care datoreaza aceasta suma”, a a mai precizat Laurentiu Scupra, citat de aceasi sursa.

In privinta medicilor de familie pusi la plata, presedintele SNMF, Dr. Rodica Tanasescu, a transmis un mesaj in cadrul unui interviu realizat de FormareMedicala.ro, AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. Vali Costache says:

    Astazi in jurul orelor 16 am primit un telefon sa ma duc repede sa depun o cerere ptr esalonare platii in 3 rate ptr ca este ultima zi cand d – na presedinte aproba acest lucru,Am fost informati ca ni se vor retine sumele chiar cu luna aprilie.Trist dar adevarat (a fi medic in Romania,plecati tineri cat sunteti tineri si nu stati aici sa-si bata sistemul joc de voi

    • anda says:

      articolul din contract pe baza caruia se dau aceste penalitati este un abuz. Daca toti medicii ar rezilia contractual cu Casa de asigurari, poate s-ar trezi cineva sa vada aberatiile din system. Cat de grava e fapta, care e prejudiciu, ce raspuderi are Casa in contracte , ce penalitati se pot da Casei pentru greutatile create in acordarea serv. medicale ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: