Medicii de la Sibiu intubeaza pacientii cu Covid-19 chiar si in UPU

27/10/2020
Medicii de la Sibiu intubeaza pacientii cu Covid-19 chiar si in UPU

Medicii de la Sibiu intubeaza pacientii cu Covid-19 chiar si in UPU

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-la-sibiu-intubeaza-pacientii-cu-covid-19-chiar-si-in-upu/

Medicii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Sibiu, unde exista sectie ATI pentru pacientii COVID-19, fac zilnic eforturi tot mai mari pentru a-i salva pe acesti bolnavi care au nevoie sa fie intubati si deja din luna septembrie ii intubeaza si in Unitatea de Primiri Urgente.

Practic, ca sa nu moara pacientul cu Covid-19 pana se gaseste un loc liber la ATI in alt judet sau la Bucuresti, medicii ii asigura toate conditiile de tratament ca la terapie intensiva, insa in UPU, deoarece toate cele 12 locuri la ATI COVID sunt ocupate.

Insa, chiar si asa pana acum au decedat sase infectati cu noul coronavirus, in UPU.

Atat directorul medical Florin Grosu, cat si directorul general al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, medicul Liliana Coldea spun ca in UPU pacientii care au decedat “au fost ventilati si intubati”, au beneficiat de asistenta medicala la fel ca si pacientii COVID-19 din cele 12 paturi ATI.

In municipiul Sibiu si in judetul Sibiu mai exista spitale cu sectii ATI, insa nimeni nu se mai ocupa deocamdata de pacientii cu COVID-19.

Guvernul incearca sa mareasca cu 10% locurile la ATI din spitalele COVID si cele suport pentru pacientii infectati cu noul coronavirus din Transilvania, au anuntat recent repezentantii Executivului.

Etichete: pacienti covid, medici spitalul judetean sibiu, sectie ATI covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: