Medicii de familie si-au strigat nemultumirile in fata Guvernului

15/11/2017

Medicii de familie si-au strigat nemultumirile in fata Guvernului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-si-au-strigat-nemultumirile-in-fata-guvernului/

Sute de medici de familie si pacienti s-au strans miercuri in Piata Victoriei, pentru a protesta fata de subfinantarea asistentei medicale primare si pentru a cere un sistem de sanatate normal.

Mitingul Coalitiei “Solidari pentru Sanatate” a inceput la ora 11:00 in Piata Victoriei din Capitala si a durat trei ore incheiate.

Medicii de familie, sustinuti de pacienti, au iesit pentru prima data in strada pentru a spune: Ajunge! Asa nu se mai poate!

Interviu Dr. Rodica Tanasescu, presedinte Societatea Nationala de Medicina Familiei

La ora 12:00, in al 12-lea ceas, cum au spus protestatarii, in Piata Victoriei s-a depus juramantul lui Hipocrate. Intr-un singur glas, doctorii emotionati l-au rostit din nou, unii poate si dupa 30 de ani de cand au facut-o prima data.

 Juramantul lui Hipocrate in Piata Victoriei

 

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

  1. cecilia unguru says:

    Suntem parte a sistemului public de sănătate, noi medicii de familie. Cu toate acestea autoritatile locale pun poveri financiare pe noi. Le plătim chirie și pe deasupra ne pretind să plătim și impozit pe clădire la valoarea maximă imaginată de aceștia, chiar și pe spațiile pe care nu le deținem.

  2. carmen barbulescu says:

    Consider ca autoritatile noastre trebuie sa aiba mai multa compasiune fata de omul bolnav, mai multa dragoste fata de profesionistii din sistemul de sanatate, mai multa daruire pentru viitorul copiilor nostri, mai mult atasament si implicare pentru progresul medicinei, si mai ales, mai multa responsabilitate pentru ceea ce fac! Doresc sa redevenim normali, medici la standarde europene, sfatuitori pentru binele populatiei si ingrijitori ai sanatatii.

  3. calian ana adriana says:

    Adevarat, ajunge!!! Asa nu mai putem sa ne ocupam de sanatatea pacientilor nostri, stresul datorat sistemului, birocratiei…, ne fac vulnerabili, tematori in a practica medicina de familie !!!!! Ne uitam la orice virgula, la orice scrisorica adusa de la medicii specialisti, la fiecare cupon ( de pensie, ajutor social, handicap….) , cautand sa respectam, sa fim in spiritul legii (sic !)…..E prea mult si prea multe care duc la depresie, la anxietate…, teama de-a consulta, de-a da un diagnostic prezumtiv cat de cat bun…..Atatea temeri si…..lehamitate fata de tot sistemul sanitar atat de multe !!!!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice