Medicii de familie, platiti pentru preventie

16/02/2015

Medicii de familie, platiti pentru preventie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-platiti-pentru-preventie/

dorelsandesc“Medicii de familei vor fi remunerati si in 2015 pentru serviciile de preventie ca si in 2014 pentru „serviciile separate”, realizate in cadrul preventiei, prin aplicarea riscogramei sau a serviciului managementului de caz” a  declarat Dorel Sandesc, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Oficialul a mai precizat ca fondurile alocate medicinei primare, in 2014, se apropie de 8% din fondurile totale ale MS. Aceleasi fonduri vor fi destinate acestui sector si in 2015, incepand cu luna aprilie, cand va intra in vigoare noul contract-cadru.

“Pentru prima data, in contractul-cadru cu medicii de familie, s-au prevazut riscograme specifice prin care pacientii sa poata fi evaluati si astfel sa se depisteze factori de risc pt bolile cornice, in special pentru bolile cardiovasculare. Nu numai ca am facut niste riscograme, ci am prevazut aceste servicii ca servicii separate, platite in plus medicilor de familie. Ei sunt astfel motivati si financiar sa faca acest screening pacientilor pe care ii au in ingrijire. Deci, pe langa plata per capita care asigura o parte a veniturilor medicilor de familie, de numarul de cetateni pe care ii au in ingrijire,am introdus cateva servicii cu plata per serviciu. (…) De asemenea, am introdus si plata, deocamdata pe serviciul management de caz, pe hipertensiune arteriala, astfel incat medicii de familie sa fie, din nou, motivati sa asigure o supraveghere cat mai eficienta a acestor bolnavi, sa evite complicatiile, sa evite internarile”, a mai declarat secretarul de stat in MS in cadrul unei conferinte de presa.

Evaluarile rezultatelor privind riscogramele din intreaga tara se vor face in urma discutiilor dintre reprezentantii Minsterului Sanatatii si ai Casei Nationala de Asigurari de Sanatate.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj