Medicii de familie lanseaza campania „Sa pretuim sanatatea!”

14/03/2012

Medicii de familie lanseaza campania „Sa pretuim sanatatea!”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-lanseaza-campania-%e2%80%9esa-pretuim-sanatatea%e2%80%9d/

lansare campanie sa pretuim sanatateaSocietatea Nationala de Medicina Familiei, prin portalul FormareMedicala.ro, lanseaza o campanie ce urmareste pastrarea starii de sanatate prin informarea corecta si promovarea unui stil de viata sanatos.

Bucuresti, 14 martie 2012. Starea de sanatate a romanilor s-a deteriorat constant in ultimii ani, contextul dificil (economic, social, de mediu), precum si informarea necorespunzatoare in ceea ce priveste sanatatea contribuind la acest fenomen. In 2009, in Romania erau inregistrati aproximativ 3,5 milioane de bolnavi cronici, numar care ne pozitiona in fruntea clasamentelor europene. Se estimeaza ca in ultimii doi ani, numarul acestora s-a dublat.

Pentru a preveni imbolnavirile si pentru a asigura un bun management al  bolilor cronice, medicii de familie lanseaza, prin intermediul Societatii Nationale de Medicina Familiei si a portalului FormareMedicala.ro (https://formaremedicala.ro), campania „Sa pretuim sanatatea!”. Lansata sub sloganul „Este mai costisitor sa te imbolnavesti decat sa adopti un stil de viata sanatos”, campania medicilor de familie isi propune sa informeze atat medicii, cat si pacientii, promovand un stil de viata sanatos.

„Informarea deficitara, obiceiurile nesanatoase, lipsa banilor, acestea sunt unele dintre principalele cauze pentru starea precara a sanatatii populatiei,” a explicat Dr. Rodica Tanasescu, Presedinte al Societatii Nationale de Medicina Familiei. „Medicii de familie isi propun sa combata cauzele ce determina numarul mare de probleme de sanatate atat prin informarea publicului larg si intalniri frecvente cu organizatiile pacientilor, cat si prin aeducație medicala continua, astfel incat sa fie mereu pregatiti pentru toate situatiile cu care se confrunta.”

In cadrul campaniei, FormareMedicala.ro, portalul dedicat educatiei medicale continue a medicilor de familie va publica noi cursuri gratuite online care sa sustina obiectivele campaniei.  Pe langa cursurile deja existente, , vor fi publicate noi module de specializare in astm, hipertensiune arteriala, herpesvirusuri si vaccinare. Toate cursurile pentru medicii de familie publicate pe FormareMedicala.ro sunt creditate cu puncte EMC.

De asemenea, sectiunea Educatia Pacientului a portalului care, dincolo de informarea medicilor de familie, le faciliteaza acestora efortul de comunicare cu pacientii si de informare a acestora, va fi constant actualizata, incluzand articole de actualitate scrise atat de medici de familie cat si de experti din alte arii de specializare. 

Despre FormareMedicala.ro:

FormareMedicala.ro este singurul portal din Romania dedicat in exclusivitate medicilor de familie, realizat sub egida Societații Nationale de Medicina Familiei, care ofera cursuri interactive gratuite, principalele obiective ale portalului fiind sustinerea educatiei medicale continue si cresterea impactului medicului de familie in sistemul medical, spre beneficiul pacientilor. Mai multe detalii pe: https://www.formaremedicala.ro 

Despre Societatea Nationala de Medicina Familiei:

Societatea Nationala de Medicina Familiei isi propune ca scop: dezvoltarea si afirmarea specialitatii de medicina familiei, reprezentarea, sustinerea si protejarea intereselor cu caracter profesional, stiintific, legislativ, juridic, si promovarea intereselor economice ale medicilor de familie. SNMF are filiale in toate judetele si peste 6000 de membri. Mai multe pe http://www.snmf.ro

 

Autor: Alina Popescu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: