Medicii de familie incep campania de vaccinare anti-Covid pe 4 mai | Ce vaccinuri vor folosi?

23/04/2021

Medicii de familie incep campania de vaccinare anti-Covid pe 4 mai | Ce vaccinuri vor folosi?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-incep-campania-de-vaccinare-anti-covid-pe-4-mai-ce-vaccinuri-vor-folosi/

Cei peste 3.000 de medici de familie care s-au inscris in programul de vaccinare anti-COVID vor incepe, in prima faza, imunizarea cu vaccinurile de la Moderna si Johnson&Johnson.

“Proiectul de includere a medicilor de familie e deja finalizat, vor incepe sa vaccineze pe 4 mai, toata infrastructura e deja stabilita”, a declarat Dr. Valeriu Gheorghita, la Digi24.

“Mare parte dintre medicii de familie sunt implicati in centrele de vaccinare care deja functioneaza. Este foarte dificil sa vaccinezi in cabinetul propriu, sa fii si in centrele de vaccinare, sa ai grija si de ceilalti pacienti”, a mai spus el.

Potrivit sursei citate, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare a completat ca intelege de ce medicii de familie pot fi reticenti la inceput:

“Nu stii despre ce e vorba, sunt flacoane multidoza, exista acest risc sa irosesti doze. Pana la urma, le-am transmis colegilor ca nu e nicio problema daca din zece doze vor folosi doar noua si o doza se iroseste. Sigur ca printr-o planificare atenta putem sa reducem acest risc, dar asta nu e un motiv sa nu incepem vaccinarea”, a precizat Gheorghita potrivit sursei citate.

Potrivit sefului CNCAV, vaccinarea la medicul de familie va demara foarte probabil cu vaccinurile de la Johnson&Johnson si Moderna.

“Vaccinul de la AstraZeneca, daca medicii de familie il vor solicita, il vom da. Nu vrem sa insistam in momentul de fata sa incepem cu vaccinul de la AstraZeneca, pentru care in momentul acesta nu exista o dorinta foarte mare de vaccinare si imi doresc ca acest proces sa fie unul de succes si sa nu batem pasul pe loc”, a subliniat medicul militar la postul Digi24.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: